1959 Chevrolet Bel Air vs 2009 Chevrolet Malibu, ce mașină ar rezista cel mai bine in cazul unui impact?

0
652

Tehnologia construcţiilor de maşini s-a dezvoltat considerabil de bine în ultimii 50 de ani. Dacă înainte impactul dintre maşini reprezenta drumul spre lumea de dincolo, acum datorită sistemelor de siguranţă şi a materialelor de calitate ridicată, impactul poate reprezenta doar pagube majore.

Tehnologia a stat întotdeauna la baza vieţii oamenilor, odată cu evoluţia ei aducând şi în cazul maşinilor, o şansă în plus de supravieţuire pentru şofer. Indiferent dacă vorbim despre o maşină rapidă sau una de uz normal, ambele autovehicule pot cauza daune morale şoferului, nu şi dacă sunt echipate cu cele mai eficiente sisteme de siguranţă din lume.
Chevrolet_Bel_Air_1959_1

Este cert că maşinile de acum 50 de ani nu dispuneau de tehnologii avansate pentru a oferi siguranţă , însă designul lor era cu mult mai în vogă faţă de multe alte modele vândute la momentul de faţă pe piaţa auto. Pentru a demonstra rezistenţa dintre o maşină veche de 50 de ani, cei de la IIHS au pus faţă în faţă două autovehicule de generaţii diferite dar din aceeaşi gamă pentru a concretiza o dată pentru totdeauna care este gradul de risc în funcţie de tehnologiile maşinilor.

2009-chevrolet-malibu-hybrid-photo-222869-s-986x603

Chevrolet Bel Air din 1959 şi Chevrolet Malibu din 2009 sunt cele două autovehicule sacrificate testului. După cum probabil vă aşteptaţi, Bel Air în urma impactului, aproape că s-a desfăcut în mii de bucăţi, şoferul neavând nici o şansă de supravieţuire, pe când în Malibu impactul a fost cu totul şi cu totul redus, şoferul având capul protejat de airbag, mai mult decât atât, daunele maşinii au fost pe cât se poate de scăzute.

Realizând o analiză a testului, putem vedea că noile modele de maşini sunt cu adevărat evoluate, atât pentru sistemele avansate de siguranţă cât şi pentru materialele din care au fost concepute.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.