A apărut primul virus de tip ransomware pentru Mac-uri

0
491

Dacă până acum aţi considerat Mac-urile ca fiind unele dintre cele mai sigure sisteme de pe piaţă, e timpul să vă schimbaţi părerea, întrucât s-a descoperit primul virus de tip ransomware pentru sistemul de operare OS X.

Palo Alto Networks, o firmă dedicată sistemelor de securitate informatică, a descoperit în acest weekend o aplicaţie de tip ransomware în una dintre cele mai utilizate aplicaţii din computerele Mac. Potrivit spuselor acestora, este pentru prima dată când pe un sistem Apple se găseşte un Ransomware, platforma OS X fiind considerată până la momentul de faţă cea mai sigură de pe piaţă.

Cc41aeWWAAA2C5e

KeRanger este numele ransomware-ului descoperit în aplicaţia de instalare Transmission, care de altfel reprezintă un BitTorrent open-source, dedicat sistemelor Mac. Ransomware-ul, odată instalat în calculator începea un proces de criptare a tuturor fişierelor, astfel încât utilizatorul să nu le mai poată accesa decât prin intermediul plăţii unei sume de aproximativ 410 dolari.

Din fericire pentru utilizatorii de Mac, cei de la Transmission au reuşit să elimine la timp ransomware-ul KeRanger din program. Totodată există riscul ca persoanele ce au instalat versiunea 2.90, să fi fost infectate de virus. Mai mult decată atât, Apple a actualizat şi modulul de antivirus XProtect, eliminând astfel orice urmă de criptare provocată de ransomware.

image

Cei de la Apple n-au găsit o soluţie pentru a explica modul în care au reuşit atacatorii să infecteze ransomware-ul în kit-ul Transmission, întrucât atacurile informatice de tip ransomware sunt în topul celor mai periculoase ameninţări informatice.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.