A fost lansată o reţea de telefonie datorită cutremurului din Nepal

0
461

Cutremurul dezastruos din Nepal are şi aspecte pozitive: fundaţia Vodafone şi-a lansat reţeaua de telefonie Instant Network Mini, chiar în capitala statului asiatic afectat de seismul de 7, 8 grade, Kathmandu.

Pentru a avea acces la această reţea e nevoie de un rucsac ce cântăreşte 11 kg şi de 10 minute pentru a fi pusă în aplicare. Instant Network Mini permite conectarea simultană a 5 utilizatori la reţele de telecomunicaţii internaţionale, fiind posibilă trimiterea a mii de mesaje.

Este pentru prima oară când Vodfafone elaborează un plan drept răspuns la un dezastru natural. Rucsacul poate fi transportat cu uşurinţă către locaţii îndepărtate unde nu este la fel de uşor de ajuns cu maşina, de exemplu pe un deal sau pe un munte.

Directorul Vodafone, Andrew Dunnett, se declară foarte incântat de izbândă, afirmând că este crucială revigorarea comunicaţiilor imediat după un dezastru natural, pentru că astfel e foarte posibil ca ajutorul medical specializat sa vină mai repede iar victimele vor putea lua imediat legătura cu cei dragi lor.

Echipa Instant Network Mini va ajuta operatorii locali  să refacă telecomunicaţiile şi cum încă nu ştiu exact cu ce vor avea de-a face, vor lucra alături de organizaţia umanitară Télécoms Sans Frontièr, urmând să primească instrucţiuni de la operatorii locali din Nepal privind locurile exacte unde este nevoie de echipamentul oferit de Vodafone.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.