Alcatel OneTouch Idol 3 – un smartphone foarte util la un preț accesibil

0
1566

Anunțat încă din luna martie a acestui an, noul smartphone OneTouch Idol 3 creat de Alcatel și-a cunoscut lansarea pe piață în urmă cu câteva zile, iar majoritatea criticilor îl văd deja drept o opțiune ideală pentru cei care doresc să investească bani puțini pentru a avea la dispoziție cam tot ce și-ar putea dori de la un telefon inteligent.

Design-ul este destul de prietenos, făcând ca device-ul să poată fi manevrat cu o singură mână, în ciuda display-ului său uriaș de 5, 5 inci. Mai mult, telefonul este conceput astfel încât să poată fi manevrat ușor chiar și în cazul în care îl țineți „cu susul în jos”, ceea ce e o funcție foarte utilă cel puțin în cazurile în care îl înmânați altcuiva pentru a răspunde la un apel telefonic, iar respectivul este mai neîndemânatic de fel sau pur și simplu nu este familiarizat cu smartphone-uri. OneTouch Idol 3 nu are butoane pe partea frontală, deblocarea sa fiind posibilă prin dublă-atingere a display-ului, dar dacă îl analizați atent la exterior veți observa un buton de oprire/pornire în lateral, un port USB, unul pentru jack audio de 3,5mm și poate cel mai important, două difuzoare stereo puternice de tip JBL. Telefonul este facil de manevrat cu o singură mână și datorită greutății de doar 141g și a dimensiunilor sale: 152.7 x 75.1 x 7.4 mm.

Ca sistem de operare, noul telefon de la Alcatel este înzestrat cu cea mai nouă versiune de Android, lansată anul trecut: 5.0 Lollipop.

Cum camera foto este cu siguranță printre principalele funcții care ne interesează la un smartphone, dezvoltatorii de la Alcatel au acordat multă atenție când au pus la punct modul de realizare a fotografiilor și a clipurilor video pentru OneTouch Idol 3. Smartphone-ul dispune de o cameră principală de 13MP, capabilă să facă fotografii la rezoluția de 4128 x 3096 cu autofocus, blitz, detectarea feței, modul panoramă, geo-tagging și touchfocus. Francezii s-au gândit și la persoanele de genul domnișoarelor de liceu aflate în căutare permanentă de atenție și apreciere, realizând și o cameră frontală de 8MP, care la rândul ei are parte de dotări impresionante. Atât camera frontală cât și cea secundară sunt capabile de a realiza conținut video în calitate HD, adică 1080p, cu 30 cadre pe secundă. De asemenea telefonul vine preinstalat cu o aplicație ce permite editarea fotografiilor și a videoclipurilor.

Alcatel OneTouch Idol 3 pare să fie o alegere foarte bună și în cazul pasionaților de jocuri. E drept că nu v-ați putea juca vreodată cele mai râvnite jocuri video ale momentului care solicită minim 4GB de memorie RAM pentru PC-uri și console, dar cu siguranță că puteți rula jocuri destul de captivante cel puțin pentru momentele când sunteți în pauză la job sau când așteptați un mijloc de transport în stație. Unde mai punem faptul că Google Play este un serviciu destul de generos pentru posesorii de telefoane cu Android care vor să se recreeze prin gaming.

OneTouch Idol 3 beneficiază de un procesor Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 de 1GHz, un GPU Adreno 405, memorie RAM de 2GB și spațiu de stocare în două variante, de 16 respectiv 32GB. Cred eu că aceste specificații sunt mai mult decât suficiente pentru cele mai solicitante jocuri create pentru telefoanele mobile, precum Modern Combat sau FIFA 15.

Noul telefon al celor de la Alcatel poate fi un partener de drum prietenos și prin prisma faptului că este dotat cu GPS, dar poate de asemenea și a realiza cu ușurință conexiuni către diverse pagini web atât prin intermediul rețelei care furnizează Internet cât și prin tehnologia de tip Wi-Fi. În rest, funcții utile precum conexiunea prin Bluetooth, radio FM sau posibilitate de atașare a unui card microSD sunt și ele prezente pe OneTouch Idol 3. Bateria sa este de tip Li-Ion, de 2910 miliamperi.

Prețul pentru Alcatel OneTouch Idol 3 pornește de la 250 de dolari și nu știm încă când îl vom putea cumpăra de pe tărâm românesc, dar el poate fi comandat cu ușurință online.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.