Aplicaţia Facebook Lite a fost lansată oficial

0
641

A fost lansată o versiune modestă a aplicaţiei Facebook care vizează ţările slab dezvoltate, zonele cu o conectivitate limitată pentru telefoane şi reţele 2G. Aplicaţia Facebook Lite este disponibilă oficial în magazinul Play Store, fiind o alternativă pentru persoanele care au telefoane cu performanţe reduse şi care doresc să limiteze traficul de date.

În topul aplicaţiilor cu cel mai mare consum de resurse şi trafic de date primul loc este ocupat de Facebook, iar noua versiune are dimensiuni mai mici de 1 MB, aspect ce o face uşor de instalat şi foarte rapid de descărcat. Deşi este o „mini-aplicaţie”, păstrează caracteristicile de bază, inclusiv News Feed, actualizări de stare, fotografii, notificări. În prezent, ea este oferită utilizatorilor din Bangladesh, Nepal, Nigeria, Africa de Sud, Sudan, Sri Lanka, Vietnam şi Zimbabwe.

După cum am menţionat, kit-ul de instalare pentru aplicaţia Facebook Lite nu depăşeşte 1MB, are doar 252 KB, oferind o viteză bună de încărcare a conţinutului, acces la funcţiile de mesagerie si un cosum cât mai redus al traficului de date. Conform statisticilor, peste 80% din utilizatorii zilnici Facebook se află în afara Canadei şi Statelor Unite Ale Americii, iar prin intermediul acestei versiuni Lite compania speră să atingă un procent mai mare. Aplicaţia Facebook Lite a fost disponibilă neoficial în magazinul Google Play încă din 20 ianuarie şi este instalată în peste 50000 de dispozitive.

Aceasta nu a fost singura măsură luată de compania Facebook, să nu uităm de proiectul Internet.org ce oferă utilizatorilor din Ghana, Columbia, Kenya, Tanzania şi Zambia acces gratuit la conţinut web şi la reţeaua Facebook.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.