În viitor bateriile ar putea fi alimentate cu zahăr

0
380

Smartphone-urile beneficiind de performanţe din ce în ce mai ridicate, încep să aibă mari probleme cu bateriile, nefiind suficient de capabile cât să transmită o cantitate mulţumitoare de energie electrică, în cele mai fericite cazuri funcţionând maxim o zi.

Pentru a rezolva această problemă s-au căutat o grămadă de soluţii, însă se pare că doar una a reuşit până la momentul de faţă să dea un verdict clar şi un rezultat pe măsura aşteptărilor. Dezvoltatorii din cadrul MIT au găsit o metodă interesantă în a ajuta bateriile să ţină mai mult, o metodă inedită pe bază de zahăr. Nu este vorba tocmai despre o autonomie crescută, însă dacă veţi avea ceva zahăr la îndemână vă va ajuta să vă ţineţi device-ul în viaţă pentru încă câteva ore, suficient cât să vizionaţi un film sau să vă jucaţi ceva.

3057857-poster-p-1-mits-new-battery-runs-on-sugar

Această variantă a fost prezentată şi acum câţiva ani, însă cercetătorii nu îi ofereau nici o şansă pentru a o vedea integrată în bateriile de telefon, însă odată cu trecerea timpului tehnologia a mai evoluat, motiv pentru care şi bateriile alimentate cu zahăr au putut deveni parte din sistem. Mai mult decât atât, bateriile de acest gen nu pot fi la fel de dăunătoare precum cele folosite la momentul de faţă în telefoane, neavând cum să explodeze sau să ia foc.

Probabil vă întrebaţi cum e posibil ca o baterie să funcţioneze pe bază de zahăr? Soluţia este simplă dar de mare succes. Oamenii de ştiinţă din cadrul MIT au demonstrat că prin încălzirea unor nanotamburi de carbon și folosind zahăr, se poate produce energie electrică. Această metodă nu ia mulţumit suficient de tare pe cercetători, motiv pentru care un profesor a reuşit să realizeze un sistem asemănător dar cu o putere de generare a energie de mii de ori mai mare.

3057857-inline-i-1-mits-new-battery-runs-on-sugar

Deocamdată această tehnologie a fost demonstrată prin alimentarea unor becuri de intensitate mică, respectiv becuri led, însă pe viitor ar putea deveni parte din telefoanele noastre.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.