Inginerii Boston Dynamics au dezvoltat un robot super inteligent

0
564

Cel mai probabil numele de Boston Dynamics vă sună cunoscut, asta datorită faptului că sunteţi un adevărat pasionat de robotică şi tehnologie. Creatorii de la Boston Dynamics s-au făcut remarcaţi printr-o serie de roboţi inteligenţi, capabili să fie trimişi singuri pentru a salva oameni, unii dintre cei mai cunoscuți fiind Big Dog şi WildCat.

De data aceasta cercetătorii şi inginerii din cadrul Boston Dynamics au dorit să realizeze un robot cu mult mai avansat, care să îmbine tehnologii de la modelele anterioare şi să îl facă un produs cu mult mai puternic. Zvonul cu privire la dezvoltarea unui astfel de robot a apărut de ceva timp, însă abia acum avem oportunitatea de a vedea robotul in acțiune. Aceştia au ales ca pentru noua maşinărie de apărare să se axeze pe un sistem mult mai echilibrat, astfel încât i-au oferit robotului şansa de a merge pe două picioare, asemeni omului. Întregul ansamblu este bazat pe o serie largă de senzori, ce permit monitorizarea continuă a robotului în funcţie de modul său de deplasare, pentru ai putea stabili echilibrul chiar şi atunci când este supus unor şocuri fizice. Mai mult decât atât, inginerii i-au adăugat robotului o ureche care are la bază sistemul de funcţionare precum cel folosit şi la urechea umană.

1

Noua maşinărie poartă denumirea de Atlas, cântăreşte 81 de kilograme şi este complet construit din metal şi plastic. Cea mai importantă evoluţie din domeniul roboticii integrată pe noul produs dezvoltat de cei de la Boston Dynamics, este eliminarea cablului pentru curentul electric, acum întregul ansamblu funcţionând pe baterie. Robotul mai dispune de un senzor LIDAR, camere stereo şi o serie de module hidraulice ce îi permit un balans cât mai perfect, având stabilitate continuă chiar şi atunci când aleargă pe zăpadă, deschide uşi, ridică diferite cutii sau este împins.

atlas-front-back-640x353

Dacă acest robot vă face să aveţi o oarecare temere cu privire la viitor, ar trebui să ştiţi că cei de la Boston Dynamics nu se opresc aici, urmând ca odată cu trecerea anilor tehnologia lor să evolueze şi să facă dispozitive robotice din ce în ce mai inteligente, ce vor putea fi folosite de fiecare persoană, atât pentru ajutorul casnic cât şi pentru autoapărare.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.