Ce trebuie știut neapărat înainte de a cumpăra headset-ul de Realitate Virtuală de la Samsung

0
848

Cum dispozitivele destinate Realității Virtuale reprezintă aproape un standard pentru pasionații de tehnologie ai anului 2016, destule companii au lansat pe piață astfel de creații. Printre ele se numără și celebra firmă asiatică Samsung cu al său Gear VR, un gadget de Realitate Virtuală care a atras atenția publicului în primul rând datorită prețului său destul de mic, în România fiind posibila achiziționarea sa cu 530 lei de pe eMAG.  

Însă, cu toții știm că prețul nu reflectă neapărat și calitatea unui produs și dorim să vă expunem mai jos o serie de aspecte pe care credem că e obligatoriu să le luați în considerare dacă doriți să cumpărați dispozitivul de Realitate Virtuală de la Samsung.

 

Performanțele grafice nu sunt impresionante

Probabil că cei mai mulți s-ar fi gândit că jocurile experimentate prin intermediul Gear VR trebuie să fie cel puțin la fel de captivante, ca experiență grafică cel puțin, cu cele care se pot juca prin intermediul smartphone-urilor ce se pot conecta la dispozitivul de realitate virtuală, precum Galaxy S6, S6 Edge sau Note 5. Se pare însă că experimentarea jocului la 360 de grade scade mult din performanțele grafice la care ne-am fi așteptat, majoritatea jocurilor semănând mai mult cu cele ce puteau fi rulate pe primele console Playstation.

Gadget-ul e extrem de fidel smartphone-urilor din gama Galaxy si Note

Nu degeaba au stabilit cei de la Samsung prețuri atât de mici pentru device-ul lor de Realitate Virtuală. Dacă nu ai în casă un smartphone creat de aceeași firmă asiatică, poți spune la modul cel mai serios că ai plătit degeaba cei 530 lei pe un Gear VR. Headset-ul poate fi conectat doar la telefoanele Galaxy S6, S6 Edge, Note 5, S7 și S7 Edge.

Epuizează bateria smartphone-ului foarte repede

E nevoie de multă putere de procesare pentru a expune mostre de Realitate Virtuală, chiar și pentru un smartphone din zilele noastre. Un Galaxy S6 își poate epuiza toată puterea bateriei în mai puțin de două ore, dacă e conectat la un Gear VR.

Imaginile vor fi destul de neclare

Mai toate imaginile pe care le putem vedea prin intermediul Gear VR vor fi încețoșate sau cel puțin mult mai neclare decât atunci când le putem vizualiza direct de pe un Galaxy S6 sau Note 5.

E drept că toate aceste probleme își pot găsi rezolvări în viitor și să nu uităm că marile companii au tot interesul să pună noi baze și standarde conceptului de Realitate Virtuală, însă o documentare atentă și prealabilă e benefică oricând din partea noastră, a clienților, atunci când suntem interesați de un produs.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.