#CES2016: Android a primit o versiune specială pentru PC

0
494

#CES2016 a venit ca un val pentru pasionaţii de tehnologie, aducând lansări importante până şi din domeniul sistemelor de oeprare. Spre exemplu dezvoltatorii de la Jide au lansat o versiune stabilă a Androidului pentru PC, purtând denumirea de Remix OS.

Cu toate că Remix OS este la origini un sistem de operare bazat pe platforma Android, interfaţa acestuia este cu mult mai diferită aducând în mare parte către Windows sau Chrome OS. Precum se poate observa şi în imaginile ataşate în articol, sistemul de operare a celor de la Jide oferă meniul START, care de altfel poate fi găsit pe orice versiune de Windows. De asemenea, în TaskBar se pot regăsi clasicile butoane pentru semnalul Wifi, nivelul bateriei şi multe altele. Iar ca să îl facă un sistem de operare pentru PC, iau introdus până şi funcţia de click dreaptea, astfel încât toate operaţiunile de copiere/lipire să poată fi efectuate mult mai uşor.

14-jide-remix-tablet-home-screen - Copy

Conform informaţiilor primite de către cei de la Verge, instalarea unui astfel de sistem este extrem de uşoară, nefiind nevoie decât de un stick sau pur şi simplu de o stocare directă pe HDD. Remix OS este capabil să ruleze pe orice sistem de operare x86, însă pe viitor va fi optimizat şi pentru x64.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.