Serafim Technologies a proiectat primul mouse virtual

0
569

Tehnologia nu se rezumă decât la proiectarea gadget-urilor, ci şi la îmbunătăţirea stilului de viaţă, la creearea unor spaţii de lucru confortabile, curate, siguripsitoare.

Ştiaţi că suprafaţa biroului de lucru adăposteşte de 400 de ori mai mulţi microbi ca vasul de toaletă? Informaţiile sunt cu atât mai sugestive cu cât aproximativ 47% dintre adulţii care lucrează la birou obişnuiesc să servească masa pe suprafaţa de lucru şi nu în spaţii amenajate. Astfel de acţiuni conduc la intoxicaţii alimentare severe, deşi încercăm să prevenim afecţiunile prin curăţarea regulată a biroului cu un şerveţel umed sau cu unul îmbibat în gel antibacterian. Mediile populare în care se înmulţesc germenii sunt tastatura, telefonul fix şi cel mobil, însă nici mouse-ul nu este evitat de către bacterii.

Dacă tastatura virtuală oferă portabilitate şi cel mai important, un spaţiu de lucru salubru, numaidecât este necesară şi proiectarea unui mouse virtual. În această ecuaţie a microbilor şi a suprafeţelor îngrijite, a intervenit Odin, primul mouse virtual cu proiecţie laser. Dispozitivul a fost prezentat luni de către compania taiwaneză Serafim Technologies, cu o zi înainte de spectacolul Computex din Taipei.

Cumpărătorii vor achiziţiona un mouse virtual împreună cu un mic proiector ce poate fi poziţionat pe suprafaţa de lucru şi se se conectează la PC prin portul USB. El afişează un trackpad virtual, prin urmare, o cutie de culoare roşie „echipată” cu butoane pentru click stânga şi dreapta. Cele două butoane sunt proiectate în partea de sus a touchpad-ului.

Compania a creat produsul pentru a îmbina funcţiile unui mouse cu cele ale  touchscreen-ului. Producătorul a proiectat senzori care urmăresc mişcările degetelor pe trackpad, astfel încât utilizatorii pot mări/micşora, reveni la pagina anterioară a browser-ului sau pot avansa cu o pagină web.

CEO Serafim a declarat că a dezvoltat produsul ca o soluţie pentru anumite industrii ce utilizează constant mouse-ul. Aceste societăţi nu schimbă regulat dispozitivele de ieşire şi astfel se colectează germeni. Serafim intenţionază să ofere actualizări de software periodice ale mouse-ului virtual, ca o modalitate de a optimiza funcţiile sale.

Odin va fi lansat în decursul acestei luni şi va fi achiziţionat la preţul de 69 de dolari.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.