Coșmarul sau visul oricărui blogger: aplicația care șterge întreg conținutul dacă te oprești din scris

0
492

A scrie, chiar dacă este vorba de un roman sau de un post pe blog, poate fi o activitate dezamăgitoare, chiar și pentru autorii cu experiență. Frica de a-ți creiona gândurile, care de cele mai multe ori nu au sens de prima dată sau pur și simplu înșiruirea lor în fraze aparent imposibil de deslușit și la final concluzia că tot cei ai obținut e un mare eșec, sunt reale.

Ăsta este momentul în care intră în scenă „The Most Dangerous Writting App”. Ideea din spatele acestui instrument este simplă: alegi cât timp vrei să scrii, să zicem cinci minute sau o jumătate de oră, și apoi tastezi non-stop până când expiră timpul. Dacă te oprești din tastat fie și pentru cinci secunde, aplicația va șterge absolut tot ceea ce ai scris.

Este o premiză interesantă, care funcționează bine pentru transferul cunoștințelor despre un anumit subiect din creier într-un alt mediu de stocare ( blogurile se încadrează perfect în această categorie de transferuri, jurnalele personale, dar la fel de bine putem spune că metoda se poate aplica în domeniul educațional, atunci când te pregătești pentru un examen și scrii cât de multe informații îți poți aminti în scopul verificării cunoștințelor) și pentru însemnarea ideilor.

Amenințarea aplicației de ștergere a progresului te forțează să treci rapid de la un gând la altul. Să recunoaștem, este valoros să ai ideile scrise, chiar și într-o formă rudimentară. Asta le face mai ușor de modelat în fragmente care pot fi citite și înțelese. Până la urmă, scrisul este o activitate interactivă, nu este o artă de performanță în care obiectivul să fie obținerea unor rezultate bune din start.

După ce ai încercat aplicația de câteva ori, vei începe să te obișnuiești să scrii fără să-ți mai fie teamă de calitatea produsului final și odată creionate gândurile, cu siguranță îți vei îndreptă atenția spre o altă aplicație, care să nu poată șterge automat rezultatul muncii tale. Dacă aplicație îți sună cunoscută, asta ar putea fi datorită unui alt instrument destinat platformelor iOS și OS X, denumit „Flowstate”.

Spre deosebire de „Flowstate”, „The Most Dangerous Writting App” nu trebuie instalată și o poți folosi accesând orice browser în speranța că prin intermediul său, fluxul tău creativ va porni în forță.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.