CRACUNS, prima dronă subacvatică

1
688

Trendul dronelor începe să devină din ce în ce mai avansat, producătorii aducând pe piață modele evoluate ce pot oferi oamenilor oportunitatea de a-şi înregistra întregul eveniment direct din aer, fără intervenţia unui specialist în domeniu.

Dacă până acum principalul duşman al dronelor a fost apa, se pare că datorită noilor tehnologii şi a unei echipe de ingineri de la Johns Hopkins University Applied Physics Lab, s-a realizat o dronă specială, capabilă să funcționeze atât prin apă cât şi prin aer. Noul model de dronă poartă denumirea de CRACUNS (Corrosion Resistant Aerial Covert Unmanned Nautical System) şi a fost construit în proporție de 90% cu ajutorul imprimentei 3D.

release-cracuns-3d-printed-waterproof-drone-launch-sea-to-air4
Este pentru prima dată când o dronă poate să fie scufundată la câţiva metri sub apă, ca mai apoi, mulţumită structurii impermeabile să poată ieși la suprafaţă pentru a zbura. Cercetătorii au realizat şi câteva teste pentru a dovedi capabilităţile dronei. În primul rând au pus aparatul în apa sărată a marii timp de două luni, descoperind că mulţumită soluţiei cu care a fost acoperită, a rezistat împotriva coroziunii, arătând şi funcţionând la fel ca înainte.

release-cracuns-3d-printed-waterproof-drone-launch-sea-to-air6

Inginerii au ales ca pentru construcţia acestui model de dronă să nu folosească metalul la exterior, motiv pentru care se confirmă şi rezistenţa la apă, neavând un material care să ruginească. Mai mult decât atât, noul model de dronă a atras atenţia celor ce se ocupă de tehnica militară, precizând că ar fi un gadget ideal pentru situaţiile de urgenţă.

Pe lângă toate acestea, drona fiind construită în mare parte din plastic este şi foarte ieftină, nefiind o problemă dacă se strică în cazul unui impact, întrucât nu reprezintă o pagubă bugetară serioasă.

DigiPedia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.