DRU, o metodă inteligentă de a livra pizza în mod automat

0
340

Cei de la Marathon Targets sau săturat ca băiatul care livrează pizza să întârzie din cauza traficului, motiv pentru care au pornit un nou proiect, ce face tot acest sistem de livrare să devină autonom.

https://www.youtube.com/watch?v=u01pH9QDpW0

Echipa de development din cadrul Marathon Targets a iniţiat un proiect ce prevede dezvoltarea unui robot inteligent capabil să livreze pizza la domiciliul clientului fără a mai fi nevoie de intervenţia unui angajat. Aspectul noului robot parcă ar fi scos din filmele S.F, mai nou producătorii inspirându-se cât mai mult din aceste realizări grafice.

DRU (Domino’s Robotic Unit) este primul aparat din lume care va reuşi să preia locul curierului de pizza, fiind la bază un android pe roţi ce nu face nimic altceva decât să asculte de comenzile de programare. Deşi echipa care a pus bazele acestui proiect se ocupă cu dezvoltarea de aparate dedicate exerciţiilor militare, se pare că primul lor robot „civiil” va servi drept maşină de livrat pizza în Queensland, Australia în mod autonom.

Cu toate că DRU se află la momentul de faţă în stadiul de prototip, a reuşit să onoreze câteva comenzi de livrare pizza, făcându-şi astfel reclamă şi devenind apreciat prin capabilităţile şi seriozitatea de care dă dovadă. Pentru construcţia acestui robot, cei de la Marathon Targets au utilizat aceeaşi tehnologie intâlnită pe maşinile Tesla, respectiv LIDAR ce are rolul de a conduce în mod autonom prin intermediul unui sistem inteligent de urmărire bazat pe GPS şi Google Maps. Pe lângă seriozitate, robotul dispune de un compartiment special ce face ca pizza să ajungă caldă la client si un compartiment pentru zona rece, unde se vor depozita băuturile.

Deocamdată robotul este testat în Queensland, urmând ca producătorii să decidă dacă este cu adevărat eficient şi dacă merită să fie introdus şi în celelalte ţări, cine ştie poate pe viitor un astfel de robot va ajunge şi în România.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.