Espresso Book Machine, librăria fără stoc

0
414

Am sperat să văd o astfel de inovație în domeniu, mai ales că este vorba despre un mediu extrem de restrâns, mai de grabă dat uitării, librăria.

Librăriile încep să devină din ce în ce mai puţin accesibile datorită aplicaţiilor şi magazinelor virtuale de cărţi, unele dintre ele oferind oportunitatea chiar de a împrumuta pentru o perioadă determinată cartea preferată de utilizator. Prin intermediul sistemelor digitale, puţini oameni îşi mai dau interesul pentru librărie, tocmai de aceea o echipă de inventatori a adus pentru prima dată în Europa prima librărie fără stoc.

Espresso-book-machine-Esp-001

Cum adică librărie fără stoc? Foarte simplu, Espresso Book Machine este numele inovaţiei în domeniu, fiind concepută în aşa fel încât să printeze cartea aleasă în doar câteva minute, nemaifiind nevoie ca respectiva instituţie să aibă zeci de cărţi de acelaşi fel. Cât timp îţi serveşti cafeaua, noul modul de printare termină de tipărit cartea aleasă de tine.

Cărţile tipărite instant au acelaşi preţ precum cele cumpărate direct din librărie, cu condiţia ca numărul de pagini să nu fie mai mare de 850, sistemul tehnic având o limită în această privinţă. Pentru ca întreg procesul să fie automatizat, cartea ţi-o vei alege de pe o tabletă electronică, urmând ca la o simplă apăsare de buton să primeşti ceea ce ai comandat.

Întregul ansamblu a fost creat de compania americană Xerox, iar la momentul de faţă este disponibil şi în Europa, mai exact în Franţa sub denumirea de ‘Irénéo’, ‘Espresso Book Machine. De asemenea, sistemul este folosit de ceva timp în SUA în Universităţi cât şi în librării, acum începând să se extindă şi în Europa.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.