Facebook adaugă playerului video butonul Pop-Up

0
521

Dacă te numeri printre acei „consumatori” Facebook care vizionează clipurile virale în timp ce citesc un articol, atunci cu siguranţă vei adora ultima actualizare a reţelei de socializare. După cum se poate observa în imaginea de mai jos, un nou buton a fost adăugat în cadrul player-ului video.

facebook-video-pop-upButonul Pop-Up va ingădui vizionarea clipurilor video concomitent cu verificarea secţiuni News Feed. Aşa cum sugerează numele, va permite repoziţionarea clipului oriunde în pagină. Din nefericire, el nu va rămâne prezent dacă vom trece la o pagină diferită. De altfel, dimesiunea ferestrei este fixă, iar butoanele play, like şi share vor rămâne neschimbate.

Noul buton este amplasat alături de cel pentru redare „fullscreen”, însă în acest moment nu este disponibil oricărui utilizator. El va scoate clipul video într-o altă fereastră care va permite repoziţionarea sa oriunde în pagina Facebook. Funcţia Pop-Up va transforma playerul video într-un instrument şi îi va atribui flexibilitate. Cu toate acestea, sperăm că vom avea parte de mult mai multe actualizări într-un timp cât mai scurt.

Ideea a fost inspirată din aplicaţia Youtube pentru mobil, iar utilizatorii vor petrece mai mult timp în cadrul pagini News Feed.  Prin urmare, vom rămâne conectaţi la noutăţi în timp ce vizionăm un videoclip. Datorită acestui update compania va acumula un număr ridicat de advertiseri. Butonul va atrage atenţia companiilor care doresc să amplaseze reclame înainte, deasupra sau lângă clipuri ceea ce va aduce profit reţelei de socializare.

Încă din luna iunie a anului precedent, compania Facebook încearcă să impună mai mult conţinut publicitar utilizatorilor săi, însă Youtube se deplasează numaidecât în direcţia opusă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.