Facebook îți permite acum să accesezi link-uri fără să părăsești aplicația

0
516

Nu-i așa că mai toți avem o reținere atunci când vrem să dăm click pe o adresă primită pe Facebook în varianta pentru telefon, știind că odată accesată vom ieși temporar din rețeaua de socializare? Se pare că dezvoltatorii companiei lui Zuckerberg au rezolvat problema, însă doar pentru posesorii de dispozitive care au iOS ca sistem de operare.

Prin urmare, utilizatorii serviciului creat de Apple vor avea opțiunea ca de acum încolo să acceseze link-uri Web direct din aplicația de Facebook, fără a fi nevoiți să o părăsească. Cum rețeaua de socializare are pentru moment în baza sa de date mai bine de un trilion de postări partajate de utilizatorii ei, e lesne de înțeles de ce se dorește simplificarea acestui procedeu. De asemenea utilizatorii Facebook-ului vor putea și să caute pe Internet informații despre diverse subiecte scrise într-o postare, pentru că le va apărea o opțiune de căutare de îndată ce s-au apucat de produs mesajul respectiv. Această ultimă funcție este încă la nivel de testare și vom mai avea de așteptat câteva luni până când o vom putea vedea în aplicare.

Nici nu văd de ce ar fi necesar ca funcția de a accesa site-uri fără a părăsi aplicația Facebook să fie implementată și pentru PC-uri, întrucât acolo e foarte simplu să navighezi printre tab-urile deschise. Pentru telefoanele inteligente e mai mult decât bine venită vestea, pentru că e o adevărată povară pentru multe persoane să acceseze un link de pe Facebook, după care să revină pe rețeaua de socializare pentru a-l distribui. De asemenea trebuie să mai luăm în considerare și succesul incontestabil pe care cea mai mare rețea de socializare a lumii îl are în rândul telefoanelor mobile și a altor device-uri:  numai aplicatia de Messenger a reușit să strângă până în prezent peste 600 milioane de utilizatori pentru toate platformele pentru care este destinată.

Deși noua funcție este momentan disponibilă doar pentru iOS, ea va sosi în curând și pe Android, potrivit unor oficiali ai companiei fondate de Mark Zuckerberg.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.