Facebook a premiat un hacker cu suma de $15.000

0
607

Se ştie că Facebook este una dintre cele mai sigure platforme de mesagerie online, însă uneori hackerii reuşesc să treacă de toate barierele de securitate, dovadă fiind şi noul bug găsit în reţea, ce afecta conturile tuturor utilizatorilor.

Anand Prakash, este un indian priceput în informatică ce a reuşit să descopere un bug neobişnuit, prin intermediul căreia putea să afle informaţiile de autentificare de la orice cont de Facebook. De asemnea, acesta a avut prilejul şi bună voinţa de a raporta eroarea la comunitatea Facebook, unde a primit și fabuloasa sumă de 15.000 de dolari drept răsplată.

Bugul descoperit de acesta avea un sistem de funcţionare ceva mai special. După cum bine probabil ştiţi, atunci când doriţi să vă resetați datele de la contul de Facebook, de cele mai multe ori platforma vă solicită să introduceţi codul de 6 cifre primit pe telefonul mobil. Aici a intervenit ingeniozitatea lui Anand Prakash. În general Facebook îţi blochează accesul la website dacă ai introdus de 10 ori codul greşit, însă nu şi dacă intri pe beta.facebook.com.

Având posibilitatea de a greşi pin-ul la infinit prin intermediul platformei beta, Anand Prakash a folosit un brute force prin intermediul căruia a încercat să găsească codul bun, pentru a reuşi să preia orice cont. De asemenea, acesta a raportat celor de la Facebook vulnerabilitatea găsită, primind în schimb suma de 15.000 de dolari.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.