Facebook și Google lansează propriile sisteme de căutare pentru cutremurul din Nepal

0
449

În urma cutremurului devastator de 7,8 magnitudine, care a lovit Nepalul la 25 aprilie, Google și Facebook au lansat propriile lor sisteme de căutare.

Google Person Finder, lansat prima dată în 2010, în urma cutremurului din Haiti, folosește SMS-uri pentru a permite oricărui utilizator să caute sau să actualizeze informațiile privind persoanele care ar fi fost dispărute sau găsite în timpul unui dezastru umanitar sau natural. Serviciul, care este disponibil în mai multe limbi din anul 2011 după cutremurul din Japonia, a înregistrat deja aproximativ 5.300 de raporturi în ultimele două zile. Oricine poate contribui la aceste raporturi, de la prieteni, familii sau la ONG-uri care acum sunt la Kathmandu, capitală națiunii, pentru a ajuta operațiunile de recuperare.

Raporturile pot afirma starea de sănătate a unei persoane dispărute sau pur și simplu să înregistreze că acestea au fost găsite. Google invită primii utilizatori să incorporeze „Person Finder” pe site-ul lor propriu și să distribuie informația strânsă, iar dezvoltatorii pot personaliza sistemul.

Dan Fredingburd, unul dintre executivii Google, a fost declarat mort în urma unei avalanșe provocate de cutremur în timp de acesta se afla pe Muntele Everest. Moartea sa a fost declarată pe Instagram de către sora lui, Megan.

De asemenea, Facebook a lansat propriul sistem de urgență numit Safety Check. Sistemul trimite automat o notificare către oricine se află într-o zonă afectată cerându-le să își actualizeze starea de siguranță. Dacă aceștia nu pot, alți utilizatori pot modifica starea de siguranță.

Conform BBC, 3.617 de oameni au murit în urma cutremurului de 7.8 magnitudine și în urma replicii de 6.7 simțită ieri pe partea de est a orașului Kathmandu și pana în China și India, mai multe clădiri au fost distruse.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.