Fără semafoare, doar maşini autonome! Aşa va arăta traficul în viitorul apropiat

0
364

Odată cu trecerea timpului, tehnologiile viitorului încep să prindă din ce în ce mai multă viaţă, dovezile fiind chiar sub nasul nostru, numai că trebuie să le acordăm suficient de multă atenţie ca să ne dăm seama cât de evoluate vor putea ajunge pe viitor.

Spre exemplu, cercetătorii plănuiesc ca în viitorul nu foarte îndepărtat, maşinile să fie în totalitate autonome, să se poată direcţiona singure în trafic, eliminând în totalitate semafoarele. Dezvoltatorii din cadrul MIT au creat până şi o platformă virtuală în care se demonstrează cum ar arăta traficul fără semafoare, doar cu maşini autonome.

Simularea 3D realizată de aceștia ar putea să prezică în mare parte modul în care vom interacţiona pe viitor cu propria maşină, acum datorită evoluţiei tehnologiei nemaifiind nevoie să calculăm dinainte traseul sau să fim odihniţi la volan, întrucât modulul autonom poate deveni sigur şi de mare efect încât să preia controlul maşinii în locul şoferului.

Totodată cei de la Digital Trends au participat la acest proiect 3D, afirmând că maşinile autonome vor putea să se direcţioneze singure în trafic prin intermediul unor senzori, astfel încât numărul accidentelor cu maşini să dispară. Cercetătorii din cadrul MIT au mai precizat că maşinile autonome ar putea fi capabile să comunice wireless între ele, evitând până şi cele mai grave zone de impact, nemaiavând nevoie nici măcar de faruri pentru a se direcţiona.

La momentul de faţă întregul ansamblu reprezintă un concept de piese ce urmează ca pe viitor să devină parte din sistemul real, oferind oamenilor şansa de a călători în siguranţă şi fără bătăi de cap.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.