FBI-ul a încheiat procesul împotriva Apple

0
384

Deşi nimeni nu se aştepta să se termine atât de greu, se pare că cei de la FBI au încheiat procesul împotriva Apple.

După cum probabil aţi aflat din presă, FBI-ul a iniţiat un proces împotriva Apple întrucât liderul companiei nu a dorit să le ofere autorităţilor informaţiile din telefonul lui Syed Farook, pentru ai ajuta în continuarea anchetei. Între timp liderii securităţii de la FBI au reuşit să spargă securitatea iPhone-ului de la Apple, motiv pentru care au încheiat brusc procesul, atingând-uşi standardul şi nemaiavând nevoie de serviciile companiei.

Precum au precizat şi avocaţii departamentului de justiţie american, guvernul Statelor Unite nu mai are nevoie de serviciile Apple pentru a afla informaţiile din telefonul lui Farook, ei reuşind să treacă peste orice barieră de securitate. ”Guvernul a reuşit să recupereze cu succes informaţiile aflate în iPhone-ul lui Syed Farook, aşadar nu mai are nevoie de asistenţă din partea Apple.” au mai adăugat aceştia.

Pe lângă toate acestea, guvernul American a anulat cererea către Apple, prin care solicită să dezvolte un software special pentru a le oferi oportunitatea autorităţilor de a avea acces la telefone în cazul unui incident.

Acum că cei de la FBI au aflat metoda prin care să spargă orice iPhone, au promis că vor ajuta şi celelalte părţi ale poliției pentru a le oferi informaţii dacă va fi cazul. Imaginaţi-vă însă ce s-ar întâmpla dacă un hacker ar sparge sistemul celor de la Apple şi ar avea astfel acces la toate telefoanele companiei? Cu siguranţă nici voi şi nici cei de la FBI nu îşi doresc un asemenea lucru, motiv pentru care acest software va trebui să rămână în siguranţă pentru mult timp de acum încolo.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.