Ferestrele inteligente, un nou proiect al viitorului

0
522

Dezvoltatorii pe lângă telefoane şi tablete sunt focusati totdată pe lansarea unor produse smart pentru casa şi grădina ta: maşina conectată la internet, becul controlat de pe telefon şi multe alte astfel de tehnologii fiind date ca exemplu în cazul de faţă. Aceştia îşi doresc să transforme fiecare element frecvent utilizat din casă, astfel încât să poţi beneficia din plin de tot confortul. Mai nou, o echipă de oameni de ştiinţă a realizat un proiect în baza căruia sunt incluse şi ferestrele.

Cum ar fi dacă aţi sta relaxaţi pe canapea uitându-vă la filmul vostru preferat fără să fiţi distrași de lumina ce intră pe ferestre? Ar fi un element extrem de interesant ce este pus în practică de câţiva ani buni prin intermediul jaluzelelor. În ciuda acestui fapt sunt oameni mult mai interesaţi de automatizarea casei, tocmai de aceea se lucrează intens la un proiect ce prevede reducerea opactitatii ferestrelor.

Oamenii de ştiinţă au găsit la momentul de faţă un material prin intermediul căruia se va putea realiza această evoluţie în tehnologie. Este vorba despre un polimer de silicon denumit şi polidimetilsiloxan care la bază este uşor cauciucat şi este folosit de câţiva ani în anumite industrii. Cel mai probabil nu aţi înţeles mare lucru din terminii enunțați mai sus, tocmai de aceea vă putem spune că noul material se întinde devenind astfel din ce în ce mai transparent, putând fi folosit fără nici-o problemă ca fereastră.

Dezvoltatorii au supus la teste materialul şi au ajuns la concluzia că poate fi folosit prin suprapunerea mai multor straturi, prin folosirea unui algoritm special, la crearea unor geamuri inteligente ce vor permite din telecomandă setarea intensităţii luminiii în cameră.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.