Fost angajat Google: „Nu pot să cred că am avut timp de 1 minut domeniul Google.com !”

0
683

În urmă cu ceva timp, Google a început vândă domenii. Ba mai mult, acum 3 zile s-a întâmplat vândă un domeniu foarte important unui fost angajat. Este vorba despre Google.com.

Într-o noapte târzie, Sanmay Ved sejuca” cu noul sistem pentru înregistrare de domenii de la Google , moment în care a descoperit ceva foarte ciudat. În momentul în care căuta nume de domenii care conţineau „Google”, toate apăreau ca fiind înregistrare de altcineva, mai puţin Google.com, care era disponibil, marcat cu verde.

În cele din urmă, Ved decide adauge domeniul în coşul de cumpărături. Spre surprinderea lui, Google a procesat comanda şi i-a retras suma de pe cartea de credit. Nu-i venea să creadă când a văzut domeniul Google.com în Control Panel-ul său. Însă extazul lui nu a durat decât 1 minut, după care o nouă tranzatie apărea pe cartea de credit, şi aceea era rambursarea sumei de la Google. Cu toate acestea, în mintea lui Ved nu răsuna decât un singur gând: „Nu pot cred am deţinut domeniul Google.com, chiar şi pentru 1 minut”.

Din punct de vedere tehnic, treaba stă cu totul altfel. Pentru 1 minut, sistemul de înregistrare de domenii a „crezut” că domeniul Google.com este disponibil şi a procesat tranzacţia lui Ved. Dacă aruncăm o privire la WHOIS-ul domeniul, observăm nu a fost făcută nici o schimbare. Defapt, înregistrarea domeniului Google.com nu are nevoie de reînnoire până în anul 2020, probabil prelungirea fiind facută de cei de la Google după incident.

Aşadar, singura explicaţie plauzibilă despre ce s-a întâmplat în această săptămâna este aceea cei de la Google au uitat prelungească domeniul, iar Ved s-a strecurat în sistem la momentul potrivit şi a înregistrat domeniul înainte cineva de la Mountain View sesizeze ceva.

Totuşi, trebuie fie destul de interesant treci prin asta, reuşeşti pui mâna pe domeniul Google.com chiar de la ei însuşi, nu de la orice registrant mediocru, chiar dacă râvnita proprietate a avut-o în administrare doar un minut.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.