General Motors a prezentat oficial noul model Chevrolet Camaro 2016

0
666

In cadrul evenimentului organizat ieri la Belle Isle Park din Detroit, General Motors (GM) a prezentat oficial primele modele ale noii generații de Camaro, aparținând principalei mărci auto pe care o produce și comercializează: Chevrolet.

Cea de-a șasea generație a modelului Chevrolet Camaro arată un design modern, mai puțin ”musculos” decât al generației anterioare. Aspectul suplu, fluid parcă al noului Chevrolet Camaro confirmă renunțarea la masivele forme ale celebrului Bumblebee, lucru mai puțin agreat de către fanii acestui model.

Mergând cap la cap cu recent restructuratul model Ford Mustang, noul Chevrolet Camaro 2016 își păstrează totuși look-ul consacrat, demonstrând că liniile ”musculoase” specifice modelului au evoluat pozitiv în decursul ultimilor ani.

https://www.youtube.com/watch?v=p80Cv8ehbsE

Cât despre motorizarea oferită de GM, noul Chevrolet Camaro va oferi șase opțiuni, începând cu cea mai mică de 2 litri, cu un cuplu de 260 Nm ce dezvoltă 270 CP și terminând cu cea mai puternică, de 6,2 litri în V8 ce dezvoltă 455 de CP și dispune de un cuplu de 610 Nm. Un alt motor care se pare că va fi preferat de clienți este cel de 3,6 litri în V6 ce dezvoltă 330 CP la un cuplu de 370 Nm.

Surpriza noului Chevrolet Camaro vine însă de la interiorul spectaculos, denumit de producător ”Interior Spectrum Lighting”, un tub luminos ce străbate interiorul cockpit-ului și care poate rula 24 de culori selectabile din tabloul de bord. Selectând opțiunea ”show mode” efectul va fi maxim datorită parcursului ciclic al tuturor culorilor, efect ce poate fi agreat de unii sau considerat enervant de alții.

De asemenea, Chevrolet Camaro 2016 va dispune de suspensii reglate magnetic, pe versiunea SS sistemul de evacuare va avea două opțiuni (zgomotos și tăcut) și va fi echipat cu ultimele tehnologii de asistență a driver-ului.

Alegerea locației Belle Isle Park pentru prezentarea noului Chevrolet Camaro n-a fost întâmplătoare, sediul GM aflat numai la o milă distanță fiind vizibil de aici. In plus, Belle Island găzduiește timp de două săptămâni un Grand Prix al curselor IndyCar, ocazie excelentă pentru Chevrolet de a demonstra de ce e capabil noul Camaro pe pistă.

Din nefericire pentru noi, Chevrolet Camaro 2016 nu va putea ajunge în România decât prin comenzi speciale, datorită retragerii oficiale a Chevrolet de pe piața europeană.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.