Google oferă fabuloasa sumă de 100.000 de dolari primului hacker care va reuşi să compromită Chrome OS

0
676

Acum câţiva ani când metodele de hacking nu erau prea avansate, companiile nu îşi făceau griji pentru securitatea site-urilor sau a informaţiilor. Acum, odată cu evoluţia tehnologiei şi hackerii au primit noi accesibilităţi către un domeniu mai larg de vulnerabilităţi pentru al exploata, oferind la rândul lor serviciilor online informaţiile necesare pentru a repara respectiva hibă de sistem.

Google spre exemplu a plătit în trecut o grămadă de bani pentru hackerii care reuşeau să spargă sistemul de securitate, astfel încât odată cu trecerea timpului şi-au construit o platformă mult mai sigură, aproape impenetrabilă. Totodată, compania doreşte în continuare să îi pună la muncă pe pasionaţii de hacking, acum oferind 100.000 de dolari recompensă pentru prima persoană care va reuşi să compromită Chrome OS.

chromebook-b

Pentru a pune mâna pe bani, hackerii au de spart o grămadă de bariere de securitate şi fişiere criptate, fiind extrem de greu până şi pentru cel mai priceput hacker din lume. De asemenea, Google a impus şi o serie largă de reguli pentru această competiţie. Respectiv, aceştia au precizat că sistemul va trebui să fie compromis doar în modul „guest mode” (mod de vizitator) şi nu în safe mode.

Dacă sunteţi pasionaţi de hacking şi nu vă strică o sumă uriaşă de bani în buzunar atunci vă invităm să citiţi regulile impuse de Google pentru cursa către marele premiu.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.