Google și-a expus un data center prin intermediul unui video de 360 de grade

0
300

Sunt convins că orice internaut s-a întrebat cel puțin o dată cum poate arăta un centru de date al colosului Google, acel loc unde sunt stocați probabil milioane de gigabytes de date culese de la utilizatori din diferite locuri ale planetei. Cum arată atâtea date adunate la un loc despre căutările noastre cu motorul de căutare, profilurile noastre de YouTube, fișierele uploadate pe cloud sau nenumăratele email-uri din serviciul GMAIL? Un video recent publicat de însăși celebra companie Google e destul de lămuritor pentru toți curioșii.

Mai exact, avem de-a face cu un videoclip de 360 de grade și filmat la impresionanta rezoluție 4K într-un data center din orașul american The Dalles, așadar la vizionarea de pe PC avem posibilitatea de a ne schimba unghiul din care privim cu ajutorul mouse-ului:

E limpede că istoricul activităților noastre online prin intermediul serviciilor oferite de Google necesită a fi stocat într-un format fizic și din câte putem observa datele nu pot fi memorate nicidecum într-un banal PC, de exemplu. Fiind foarte securizate, datele înmagazinate în data center nu pot fi pierdute, întrucât s-au luat destule măsuri de precauție necesare pentru ca backup-urile să-și facă bine treaba în caz că anumite sisteme cedează.

E fără îndoială interesant dar totodată și înspăimântător pentru mulți navigarea cu privirea prin clipul de mai sus. Acele servere reprezintă aproape tot ceea ce poate face un om pe Internet și de ce să nu luăm în calcul posibilitatea ca datele obținute pot fi folosite cândva împotriva lui, chiar de către autorități? Google își confirmă din nou statutul incontestabil de imperiu cibernetic care se extinde tot mai mult iar faptul că videoclipul cu prezentarea data center-ului din The Dalles este publicat tocmai pe YouTube, un serviciu Google, confirmă planurile gigantului din Mountain View de a-și menține reputația.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.