Hackerii reuşesc să spargă sistemele de securitate de la maşini în doar câteva minute

0
334

Maşinile încep să devină din ce în ce mai inteligente, asta datorită evoluţiei tehnologiei şi sistemelor ce permit automatizarea şi funcţionalitatea prin intermediul unei platforme digitale de operare.

https://www.youtube.com/watch?v=sIlNLOEs7KI

Orice maşină inteligentă, ce poate oferi funcţii smart, are în spate un sistem de operare, ceea ce înseamnă că fiind vorba despre o platformă programabilă poate fi ţinta hackerilor. Mai nou, un grup de specialişti în securitate informatică au realizat un experiment prin care demonstrează companiilor cât de uşor pot fi sparte sistemele de siguranţă de pe maşini.

German Automobile Club sunt cei ce au pus bazele acestui experiment, dorind să implice în special maşinile ce pot fi deblocate fără cheie, direct prin intermediul unui controller. Potrivit spuselor acestora, telecomanda ce face posibilă deblocarea maşinii poate fi controlată la rândul ei de un dispozitiv inteligent care să permită decriptarea semnalului de la maşină. Totodată, aceştia au afirmat că semnal transmis de maşină are o rază de doar câţiva metri, însă prin intermediul unui sistem hardware poate fi extins pe o distanţă suficient de mare cât să i se preia controlul fără ca proprietarul să îşi dea seama.

Această tehnică ar putea fi dăunătoare multor maşini inteligente de pe piaţă, producătorii oferind oportunitatea şoferului să pornească motorul doar printr-o apasare de buton, ceea ce pune şi mai mult în pericol siguranţa întregului sistem.

De asemenea, trebuie să precizăm că această tehnică a fost descoperită încă de acum câţiva ani, cei de la ADAC prezentând în detaliu cât de daunătoare poate deveni pentru siguranţa maşinii tale. Potrivit The New York Times, dacă aveţi o maşină smart ce se potriveşte descrierii de mai sus, cel mai bine este să vă ţineţi telecomanda într-o carcasă ce poate bloca semnalul, doar pentru a da un plus de siguranţă maşinii tale.

Producătorii din păcate nu au reuşit până acum să rezolve această problemă, motiv pentru care majoritatea maşinilor inteligente de pe piaţă sunt încă vulnerabile unui astfel de atac.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.