Huawei se clasează pe primul loc în topul cererilor internaționale de brevete

0
514

Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO), a anunțat recent că, pentru al doilea an consecutiv, compania Huawei se clasează în fruntea listei de cereri internaționale de brevete. Astfel, Huawei a solicitat 3898 de brevete, cu 456 mai multe decât în anul precedent, dar și mai multe decât companii precum: Qualcomm, Samsung, Sony și HP.

WIPO urmărește cererile depuse în conformitate cu Tratatul de cooperare în domeniul brevetelor (PCT), un acord care oferă protecție brevetelor în 148 de țări, doar printr-o singură cerere.

Aplicațiile pentru brevete internaționale, depuse conform PCT, au crescut cu 1,7%, ajungând la 218.000 de cereri în 2015 și stabilind astfel un nou record anual. „Cererile de brevete pentru proprietate intelectuală oferă un indice bun al frecvenței și al localizării inovației, la nivel global”, a declarat directorul general al WIPO, Francis Gurry.

În plus, față de cererile depuse către WIPO la nivel global, în luna martie, compania Huawei a crescut, fiind pe locul al patrulea în topul companiilor care depun cereri pentru brevete la Oficiul European de Brevete (EPO), compania depunând un total de 1953 de aplicații în 2015. Mai mult decât atât, pentru al doilea an consecutiv, compania a fost pe primul loc în Europa în topul solicitărilor de brevete din domeniul comunicațiilor digitale, cu 1197 de cereri depuse numai în acest sector.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.