Hykoo – noua aplicație video pentru cei care nu vor să apară în fața camerei

0
503

Cu toate că în ziua de azi beneficiem de nenumărate aplicații video pentru mobil, Gary Krieg spune că mai avem nevoie de încă una, o nevoie pe care el încercă să o suplinească prin noua sa aplicație denumită Hykoo.

Vine a reușit deja să lanseze un număr mare de staruri online iar Meerkat şi Periscope oferă noi platforme pentru livestreaming. Vă întrebați poate ce aduce nou Hykoo. Ei bine, Gary Krieg spune că aplicația este o încercare de a construi un Instagram pentru clipuri (Instagram are deja integrată această opțiune) însă pentru persoane care nu doresc neapărat să apară în față camerei ci mai degrabă vor să împărtășească diferite lucruri din viața lor de zi cu zi pe care ei le consideră interesante.

După cum probabil ți-ai imaginat deja, Hykoo a fost inspirat într-o oarecare măsură de haiku, un gen de poezie tradițional japonez. În loc de cele trei versuri care sunt folosite în haiku, aplicația constă în trei filmulețe scurte: un clip de trei secunde urmat de un altul tot de trei secunde iar ultimul clip va avea 6 secunde. Fiecare dintre aceste înregistrări vor avea deasupra un mesaj sub formă de text, de asemenea vei putea adăuga filtre vizuale.

Aplicația este destul de strictă în ceea ce privește formatul ei. Nu vei putea filma doar un clip de 12 secunde. Krieg afirmă că prin separarea înregistrărilor în trei părți va fi posibilă împărtășirea evenimentelor într-un mod narativ. Cât despre mesajul sub formă de text, acesta spune că e esential. Hykoo reprezintă o metodă creativă de a adăuga context unor povești vizuale pe care vrei să le arăți tuturor.

Hykoo este disponibil în prezent doar pentru device-urile iOS însă Krieg declară că plănuiește extinderea aplicație și pentru alte platforme cum ar fi Android și vrea îmbunătățirea interactivității ei. Bineînțeles, clipurile realizate cu Hykoo vor putea fi distribuite pe Facebook, Twitter, Instagram și email.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.