Hyperloop va deveni în viitor al cincilea mijloc de transport

0
585

Hyperloop promite să devină în viitor unul dintre cele mai atractive şi mai esenţiale proiecte, asta conform informaţiilor pe care le putem deduce din materialul video postat pe Youtube.

Hyperloop ar trebui să fie tehnologia care va schimba lumea, care le va oferi oamenilor un plus din punct de vedere a eficienţei. Proiectul este dezvoltat de compania deţinută de Elon Musk şi ar putea ca pe viitor să aibă un impact uriaş asupra societăţii noastre. Se preconizează că noul modul de transport, asemănător trenului, ar putea să parcurgă distanţa dintre Los Angeles şi San Francisco (aproximativ 600 de kilometri) în doar jumătate de oră. Precum declară şi unul dintre cei ce lucrează la proiectul Hyperloop, noul sistem îţi va permite „să locuieşti unde vrei şi să munceşti unde vrei”.

021_14A_HYPERLOOP ART

Musk a declarat acum doi ani că întregul proiect nu ar avea nevoie decât de 6 miliarde de dolari pentru dezvoltarea primelor circuite. Desigur, fiind un sistem ce ar trebui să revoluţioneze întregul modul de transport, acesta va beneficia de energia solară, dorind totodată să integreze sistemul folosit la trenul Maglev care se folosea de principiul de respingere dintre doi magneţi. Musk este convins de ceea ce face relatând încă din anul 2013 „Dacă ar fi prioritatea mea, probabil că aş finaliza proiectul într-un an sau doi”.
În România, unul dintre cei mai renumiţi şi mai cunoscuţi ingineri, Henry Coandă a gândit şi a iniţiat un astfel de sistem încă din secolul trecut. Cu tehnologia de la acele vremuri, oamenii ar fi putut să parcurgă distanţa dintre București şi Ploieşti în maxim 8 minute, la o viteză de 500 de kilometri pe oră.

Aşteptăm în continuare să vedem cât de mult va evolua acest proiect şi cât de rapid va fi integrat în celelalte ţări.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.