Inginerii Intel plănuiesc să aducă asistenţii virtuali şi pe laptopuri

0
387

La momentul de faţă telefoanele şi tabletele beneficiază de două dintre cele mai bune sisteme de asistare virtuală, repsectiv Siri şi Ok Google. Dezvoltatorii din cadrul Intel s-au gândit că aceste două platforme ce fac ca telefonul să devină un element mult mai uşor de folosit, poate fi integrat şi pe laptouri, diferenţa fiind doar de sistem de operare şi ecran mai mare.

În urma unui parteneriat încheiat cu cei de la Sensory, Intel speră să aducă atât Siri cât şi Ok Google direct pe laptop-ul tău. Singura problemă în introducerea unui astfel de sistem este datorată consumului ceva mai ridicat al bateriei, platforma de recunoaştere vocală fiind întotdeauna activată, astfel, atunci când execuţi o comandă computerul să o poată prelua fără să mai apeşi pe butoane. Intel a găsit o soluţie pentru acestă problemă, punând pe bancul de dezvoltare un cip special capabil să ofere exclusiv recunoaştere vocală dar cu un consum mai mic de energie electrică.

Cei de la Apple mai folosesc un astfel de sistem pe noile iPhone-uri, Siri având un modul propriu ce face ca autonomia bateriei să nu fie influenţată în nici un fel. Totodată, Sensory confirmă faptul că s-au început deja lucrările pentru un astfel de cip şi urmează să fie integrat în laptopurile de ultimă generaţie.

Datorită acestui sistem, atât laptopurile cu Windows (Cortana) cât şi cele de la Apple (Siri) vor putea să folosească fără probleme ambii asistenţi virtuali pentru diferite activităţi. În cazul Desktop-urilor, un astfel de cip nu îşi are rostul, nefiind vorba de o baterie care să menţină în viaţă sistemul computerizat.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.