ITFest revine cu o nouă ediție!

0
542

ITFest deschide porţile ediției a VIII-a pentru toţi cei pasionaţi de tehnologie. Sindicatul Studenţilor din Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică (SiSc), anunţă cu entuziasm începerea unei noi ediţii a proiectului national ITFest. Evenimentul va avea loc începând cu data de 18 octombrie şi până pe 8 noiembrie 2015, în Bucureşti. Dacă nu aţi avut ocazia să participaţi sau să auziţi până acum de proiectul ITFest, vă putem spune că acesta are la origini o organizaţie studenţească din ASE inființată în anul 1996, cu un portofoliu ce are peste 150 de proiecte duse cu succes până la final. Evenimentul are rolul de informare şi dezvoltare personală pe mai multe ramuri.

ITFest presupune întâlnirea tuturor pasionaţilor de IT din toată ţara, oferindu-le oportunitatea de a participa la concursuri pentru a-şi dovedi capacităţile în acest domeniiu ca mai apoi să poată crea legături cu companii sau eventuali sponsori. Pentru a-şi dovedi cunoştinţele în domeniu IT, aceştia vor putea participa la o serie largă de evenimente. Hackathon-ul (7 noiembrie, WeLoveDigital) este principalul eveniment ce cuprinde trei ramuri: Desktop, Mobile şi Web. Participanţii au la dispoziţie 12 ore pentru a-şi demonstra capacitatea de lucru în domeniul IT, cu diferite teme ce vor fi prezentate la faţa locului de unul dintre partenerii ITFest.

Concursul de Algoritmică (3 noiembrie, Academia de Studii Economice), cel de-al doilea eveniment desfăşurat în cadrul marii adunări, care reprezintă de fapt faza locală a renumitului concurs internaţional ACM ICPC (Internaţional Collegiate Programming Contest). Concursul se va desfăşura cu un training în care echipele vor învăţa modul de lucru pe care trebuie să îl adopte, ca mai apoi să aibă la dispoziţie 5 ore pentru a rezolva 10 probleme cu dificultate diferită.

Alte evenimente desfăşurate în cadrul ITFest:

  • LAN Party with PC Garage (18 octombrie, Crystal Palace Ballrooms), unde tinerii pasionaţi de gaming au ocazia să îşi dovedească măestria la unul dintre cele 3 jocuri: League of Legends, Mortal Kombat şi Hearthstone.

● Conferinţa de deschidere (2 noiembrie, Academia de Studii Economice)

● Workshop­uri tematice prezentate de partenerii noştri, unde participanţii au şansa de a afla ultimele noutăţi din domeniu, dar şi de a lua contact direct cu cele mai mari companii de IT în perioada 4­-6 noiembrie, la Academia de Studii Economice.

● Prezentare de Gadget­uri în cadrul Academiei de Studii Economice ­ oferă tinerilor ocazia de a lua contact direct cu cele mai noi dispozitive apărute pe piață.

● Conferinţa de antreprenoriat “I speak IT!”, ce va avea loc pe data de 20 octombrie în cadrul West Gate Studios, unde participanţii vor avea multe de învăţat de la experţii în domeniu.

● Festivitatea de premiere (8 noiembrie, Academia de Studii Economice)

Dacă doriţi să participaţi la ITFest, vă invităm să accesaţi site-ul oficial unde veţi găsi toate informaţiile. ATENŢIE! Înscrierile pentru LAN Party vor începe de pe data de 28 septembrie, iar pentru celelalte evenimente începând cu data de 5 octombrie. SiSc va asigura cazarea şi masa pentru tinerii din afara Bucureştiului ce vor participa la evenimentele din perioada 2-8 noiembrie.

Pentru mai multe detalii despre proiect sau organizaţie, nu ezitaţi să accesaţi site­ul http://itfest.sisc.ro sau http://sisc.ro. De asemenea, puteţi urmări actualizările zilnice pe pagina de Facebook a proiectului: http://www.facebook.com/it.fest.sisc.ro

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.