Lemnul transparent, noua descoperire a oamenilor de ştiinţă

0
409

Deşi până acum s-a demonstrat că lemnul nu poate deveni sub nici o formă transparent, se pare că o echipă de cercetători din Suedia au vrut să contrazică această teoremă, motiv pentru care au pus pe bancul de prelucrare, pentru prima dată în istorie, lemnul transparent.

Potrivit informaţiilor oferite de aceştia, noua formă a materialului va putea fi folosită în special pentru producţia geamurilor sau a celulelor solare, fiind de două ori mai rezistent în comparaţie cu materialele folosite la momentul de faţă în această industrie. Totodată, lemnul a fost baza tuturor elementelor de construcţie de la bun început, fiind considerat ca fiind unul dintre cele mai rezistente şi mai puternice materiale, având totodată posibilitatea de a deveni regenerabil.

„Lemnul transparent este un material potrivit pentru celulele solare, dar numai atât timp cât este de low-cost, uşor accesibil şi din resurse regenerabile. Acest lucru devine deosebit de important în ceea ce priveşte acoperirea suprafeţelor mari cu celule solare” a relatat Lars Berglund, din cadrul Institutului Regal de Tehnologie KTH din Stockholm.

Nu avem însă prea multe informaţii cu privire la ceea ce au reuşit cercetătorii cu această nouă inovaţie, însă un lucru este sigur, că în curând va fi pe piaţă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.