Lentila „bionică” poate garanta supervedere oamenilor

0
972

Cei de la corporația Ocumetics Technology ne asigură că putem uita definitiv de ochelari și lentile de contact dacă punem mâna pe noile lentile bionice după cum sunt ele denumite de producător, prin acestea fiind posibilă îmbunătățirea mai mult decât semnificativă a vederii.

După 8 ani de cercetare care a costat 3 milioane de dolari, doctorul canadian Gareth Webb a reușit să inventeze lentilele bionice, care conferă o vedere de 3 ori mai bună decât orice altă invenție până și unei persoane în vârstă de 100 de ani. Doctorul a declarat pentru CBC că invenția sa reprezintă o premieră mondială, adăugând că dacă prin vederea naturală un om abia poate vedea ceasul de la 10 metri, cu lentilele bionice îl poate vedea clar de la mai mult de 30 de metri.

Procedura introducerii lentilelor bionice este similară cu operația pentru suferinzii de cataractă: se înlătură lentilele naturale și se adaugă în schimb cele bionice, care sunt conținute într-o soluție salină din seringă ce se va injecta direct în ochi. Operația durează doar 8 minute și este complet nedureroasă. Un alt avantaj pe care îl are operația este protejarea pacientului de cataractă, boală care se dezvoltă doar prin intermediul lentilelor naturale care odată cu trecerea timpului se defectează.

Lentilele bionice au fost pentru început prezentate în luna aprilie a acestui an doar în fața unui grup de doctori oftalmologi din orașul californian San Diego și potrivit spuselor inventatorului, acestea au fost bine primite și s-au adus recomandări ca ele să fie folosite în procese medicale.

Doctorul oftalmolog Vincet DeLuise care predă la Universitatea Yale, a declarat pentru CBC că lentilele bionice au fost primite cu mult entuziasm de către chirurgi experimentați, deși la început aceștia au privit invenția cu scepticism și cinism.

Până în anul 2017 când vom avea ocazia de a cumpăra lentilele bionice, conform spuselor doctorului Webb, nu ne rămâne decât să optăm pentru metodele tradiționale de îmbunătățire a vederii, precum ochelarii sau lentilele de contact, în cazul în care dorim acest lucru.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.