Microsoft a lansat astăzi un nou Surface… care este de fapt, un laptop?!

0
694

Microsoft a lansat dispozitiv foarte interesant în cadru evenimentului său de astăzi: Surface Book.

Acesta este un laptop Surface, construit de aceeaşi echipă care a dezvoltat până acum tabletele Surface, în colaborare cu cei de la departamentul Xbox. Laptoptul se bucură de o carcasă din magneziu, renunţânduse la plastic şi aluminiu.

Surface Book dispune de un display de 13 inchi care are funcţii atât touch cât şi Pen, la fel ca cele întâlnite şi pe tabletele Surface. Punctul maxim de atracţie al acestui dispozitiv este acea balama futuristă ce permite detaşarea display-ului de tastatură, funcţie de care dispune şi Surface Pro 4.

Microsoft a denumit balamaua „muscle wire” şi permite utilizatorului despartă tastatura şi tableta prin simplă tragere, cele două putând fi desprinse printr-un sistem inteligent acţionat electric. Potrivit celor de la Microsoft, tastatura este una dintre cele mai evoluate şi mai silenţioase, aşadar poţi spune „adio” zgomotului sâcâitor creat de colegii tăi de la birou.

Ca şi specificaţii, laptopul este propulsat de un procesor Intel Skylake, de o autonomie a bateriei de 12 ore şi de o placă video dedicată de la NVIDIA. Dispune şi de un procesor grafic integrat în chipset şi este activat în momentul în care dispozitivul este detaşat, pentru diminuarea consumului de energie.

Vice-Preşedintele de la Microsoft, Panos Panay, a declarat în cadrul evenimentului că este cel mai rapid laptop de 13 inchi din lume şi că dezvoltă o performanţă de 2 ori mai mare decât MacBook Pro, deşi cu toţii  ştim că dispozitivul Apple se bucură de ultima generaţie de procesoare.

Preţul lui Surface Book va începe de la 1499 de dolari şi va fi disponibil din 26 octombrie doar în Statele Unite şi Canada, urmând ca mai apoi fie lansat şi în alte ţări. Cu toate acestea, pre-comenzile online vor putea fi făcute începând de mâine, din orice ţară.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.