Microsoft a prezentat holoportarea, noua tehnologie de transformare a obiectelor reale în 3D

0
311

Cu siguranţă vor mai trece mulţi ani până când oamenii de ştiinţă vor găsi o soluţie pentru teleportare, ea fiind disponibilă momentan doar prin intermediul programelor inteligente de editare video, precum aţi putut vedea şi în seria de filme SF Star Trek.

Cei de la Microsoft au fost impresionaţi de tot ceea ce înseamnă teleportare, astfel încât au început lucrările la un nou proiect, denumit şi holoportarea, ce are rolul de a reconstrui anumite modele din viaţa reală în unele digitale. Spre exemplu, mulţumită acestei tehnologii, dacă o persoană se află în America iar altă persoană se află în România, aceasta va putea trăi un sentiment puternic de realism, crezând în totalitate că se află in acea locație, cu toate că stă la mii de kilometri distanţă.

Precum puteţi observa şi în clipul video din articol, întreaga transformare 3D se face în timp real, oferind astfel utilizatorului senzaţia că se află faţă în faţă cu o persoană sau cu un obiect. De asemenea, inginerii de la Microsoft dezvoltă această tehnologie pentru HoloLens, adaptând realitatea augumentată cu holoportarea, realizând astfel o lume virtuală de care nu te-ai mai putea despărţi.

Noul sistem de holoportare se foloseşte de o serie de camere 3D, capabile să înregistreze fiecare unghi din încăpere, transformând imaginea într-una holografică. Desigur, aceasta este cea mai uşoară explicaţie pe care v-o pot oferi, în spatele sistemului fiind mii de ore de lucru şi alte tehnologii ce o ajută să devină atât de futuristică.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.