Microsoft vrea să aducă Ubuntu Linux direct pe Windows 10

0
378

Potrivit unui comunicat oficial, se pare că cei de la Microsoft au încheiat un parteneriat cu dezvoltatorii Canonical, astfel încât să aducă Linux Ubuntu direct pe sistemul de operare Windows 10.

Cu siguranţă la momentul de faţă sunt o grămadă de persoane ce mai folosesc atât în sistem dual-boot cât şi prin intermediul maşinăriilor virtuale (Virtual PC sau VMWare) Linux şi Windows 10. De cele mai multe ori, în cazul folosirii unor sisteme virtuale, intervine problema performanţei, scăzând considerabil dacă se doreşte folosirea Linux la un grad cât mai ridicat de putere.

Pentru a rezolva această problemă şi a le oferi utilizatorilor un mediu cât mai simplist şi mai eficient de folosire a Linux Ubuntu pe Windows 10, cei de la Canonical au realizat un parteneriat cu Microsoft. Noul sistem de integrare dezvoltat de aceştia nu va fi nici dual-boot şi nici nu va rula pe vreo maşină virtuală, dezvolatorii dorind să îl contopească direct cu Windows 10, astfel încât să se economisească atât performanţă cât şi timp de instalare.

ubuntu-coming-to-windows-10-ms-linux

Potrivit informaţiilor, Linux Ubuntu va rula librăriile API native Windows 10, păstrând totodată interfaţa de Unity cât şi celelalte aplicaţii specifice Linux. Totodată, această iniţiativă din partea ambelor companii va reuşi să crească securitatea sistemului Windows 10, Linuxul fiind până la momentul de faţă o platformă aproape imposibil de penetrat.

Precum au precizat şi dezvoltatorii, această platformă dual va servi mai mult dezvoltatorilor ce au nevoie să folosească în paralel atât Linux cât şi Windows, fără să mai aibă bătăi de cap cu integrarea prin Virtual PC.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.