Mulţumită inteligenţei artificiale un robot a reuşit să scrie o carte

0
339

Tehnologia nu are limite, mai ales dacă este vorba de domeniul roboticii şi a inteligenţei artificiale care este în continuă dezvoltare.

În general cercetătorii încearcă să creeze o platformă cât mai complexă prin care atât sistemul robotic cât şi cel software să aibă capabilitatea de a interacţiona cât mai bine cu omul, să fie capabil să răspundă întrebărilor, sau pur şi simplu să execute anumite operaţiuni de unul singur. Pentru a reuşi să facă un ansamblu perfect al inteligenţei artificiale capabil să gândească singur vor mai avea de zeci de ani de dezvoltare, însă ceea ce au reuşit să facă până acum reprezintă totuși un pas înainte către această tehnologie.

A4C0JH Mannequin reading a book.

Mai nou, o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Hakodate din Japonia a reuşit să realizeze un sistem AI capabil să scrie o carte. Nu a fost o creaţie 100% corectă, însă a reprezentat o evoluţie majoră pentru tot ceea ce înseamnă inteligenţă artificială, oamenii intervenind doar pentru corectarea şi stabilirea unor detalii minore, restul muncii fiind realizată de mintea robotică.

Ca orice altă carte, aceasta a primit şi un titlu „Ziua în care un computer a scris un român”. Mai mult decât atât, a fost înscrisă şi într-un concurs de literatură, însă din păcate nu a reuşit să câştige din pricina numărului prea mic de personaje. De asemenea, juriul a fost impresionat menţionând că povestea este foarte bine structurată, nevenindu-le să creadă că a fost scrisă de un sistem AI.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.