Mulţumită ştiinţei şi lichidului Non-Newtonian oamenii pot să pășească pe „apă”

0
343

Cel mai probabil mersul pe apă a devenit visul orcarui om, oferind posibilitatea deplasării prin cele mai puţin cunoscute locuri din lume.

https://www.youtube.com/watch?v=R0afevEf9Nk

Dacă ţi-ai imaginat că Isus a fost singurul om care a reuşit să meargă pe apă, acum este rândul să îţi schimbi total impresia, întrucât o echipă de tineri dezvoltatori din Malaezia au realizat că minunile pot deveni reale prin intermediul ştiinţei avansate. Tinerii dezvoltatori sunt finanţaţi de o bancă locală pentru conceperea acestui proiect, reuşind până acum să realizeze până şi un filmuleţ de prezentare în care se demonstrează că întradevăr oamenii pot să meargă pe apă.

Aceştia au folosit un lichid nenewtonian ce are la bază amidonul şi apa, ca mai apoi să reușească să atingă performanţa dorită pentru a le oferi oamenilor oportunitatea de a călca pe lichid fără să se scufunde. Bazinul unde a fost realizat experimentul a fost umplut cu 8.000 de litri cubi de „oobleck”, unde spre surprinderea tuturor, orice persoană putea să calce direct pe suprafaţă, fără să se ducă în jos.

walking 2

Totodată aceştia au mai precizat că întregul ansamblu a fost realizat în primul rând de o echipă de chimişti extrem de pricepuţi, ei fiind doar cei care au ajutat la punerea în valoare a acestei inovaţii în domeniu. Mai mult decât atât, lichidul folosit nu va reuşi niciodată să păcălească oamenii că este realizat în totalitate din apă, fiind foarte vâscos şi albicios, motiv pentru care deocamdată ştiinţa mai are nevoie de timp pentru a evolua pentru a le oferi într-un final tuturor oamenilor posibilitatea de a călca pe apă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.