Nokia OZO, noi detalii despre camera premium dedicată realităţii virtuale

0
509

Realitatea virtuală devine un factor important în viaţa oamenilor, oferindu-le acestora posibilitatea de a avea acces la un conţinut total unic şi foarte atrăgător, tocmai de aceea tot mai mulţi dezvoltatori caută soluţii pentru lansarea unor camere suficient de inteligente pentru a putea captura imagini pentru această nouă tehnologie.

Nokia OZO, reprezintă un produs care a trezit interesul tuturor pasionaţilor de internet şi tehnologie, aceasta fiind printre puţinele camere premium în prag de dezvoltare ce pot oferi imagini dedicate realităţii virtuale. După cum bine puteţi observa, cei de la Nokia vor să intre din nou în atenţia publicului, astfel după ce au lansat o tabletă extrem de arătoasă bazată pe sistemul de operare Android şi după ce au lansat zvonul apariţiei unui nou smartphone, acum a venit rândul ca întreaga companie să îşi ia mai în serios clienţii şi să le ofere un dispozitiv pentru realizarea imaginilor realităţii virtuale, dovadă fiind Nokia OZO.

Publicată de TouchNews.ro pe Marţi, 1 decembrie 2015

Dispozitivul Nokia OZO a fost anunţat în urmă cu câte luni, însă la momentul acela nu existau foarte multe informaţii cu privire la modul de funcţionare şi la preţul de lansare. În urma unui eveniment desfăşurat zilele trecute în Los Angeles, cei de la Nokia au anunţat că au dat drumul la precomenzi pentru noul lor gadget. Camera are un preţ de 60.000 de dolari şi este dedicată în special profesioniştilor care au nevoie de un sistem pe baza căruia să filmeze în mod panoramic la 360 de grade. Conform celor de la Nokia primele modele vor fi livrate începând cu trimestrul anului 2016.

Publicată de TouchNews.ro pe Marţi, 1 decembrie 2015

Trecând puţin la partea de specificaţii vă putem spune că Nokia OZO se foloseşte de un sistem bazat pe opt camere, capabile să filmeze în mod sincron, fiecare având senzori video 4K (2K x 2K). Fiind vorba despre o asemenea cantitate de conţinut video, înregistrările vor fi salvate pe un SSD de 500 de GB. Camera a fost deja achiziţionată de companii precum Jaunt, iar conform informaţiilor oferite de aceştia, produsul pare să aibă un review foarte pozitiv.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.