Noul ecran de la LG se poate rula precum o coală de hârtie

0
955

In cadrul seminarului internațional organizat de SID (Society for Information Display) la San Jose, California, desfășurat pe parcursul săptămânii 31 mai – 5 iunie 2015, ofițerul șef pe probleme de tehnologie al LG Display, In-Byeong Kang a prezentat marți informații legate de oportunitățile și provocările cu care se confruntă industria creatorilor de ecrane.

Acesta a anunțat crearea primului produs ”next-level” al companiei, un ecran OLED de 18 inch extrem de flexibil ce poate fi rulat exact ca și o coală de hârtie, sulul rezultat putând avea diametrul de minim 6 centimetri, funcționalitățile ecranului nefiind afectate de această rulare.

2

Deja din luna mai, compania LG Display, care este o subsidiară a gigantului LG a prezentat un concept de ecran cunoscut sub numele de ”tapet”, în greutate de 1,9 kilograme și având 55 de inch. Acest ecran fabulos are grosimea puțin mai mică de un milimetru și se poate atașa de orice perete cu ajutorul unui magnet special.

4

Dezvoltatorii tehnologiei OLED (organic light emitting diode) consideră realizarea acestui concept ca și trecerea la următorul nivel în industria constructoare de ecrane. Noua tehnologie adaugă un compus organic care nu numai că permite realizarea unor ecrane extrem de subțiri dar și contribuie la posibilitatea curbării, îndoirii sau rulării acestora.

In plus de asta, acest compus organic emite lumină proprie, eliminând necesitatea luminii de fundal ce este recomandată tuturor ecranelor cu luminozitate ridicată. Noile ecrane OLED vor avea o gamă foarte largă de utilizări, începând cu uriașele televizoare smart-TV până la noile smartphone-uri și micuțele dispozitive wearable.

3

Prognoza lui Kang vis-a-vis de revoluționarul ecran superflexibil se referă la o producție de masă a acestui tip de display începând cu anul 2017. Se pare că peste numai câțiva ani vom privi la tot ceea ce acum înseamnă tehnologie de vârf, exact cum în momentul de față privim deja uitatele televizoare cu tub catodic sau aparate video cu casete VHS.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.