O nouă vulnerabilitate în Google Chrome îţi blochează întreaga activitate

0
586

Cu siguranţă Google Chrome dispune la momentul de faţă de cel mai mare număr de utilizatori la nivel global, asta datorită combinaţiei dintre performanţă şi funcţionalitate. Însă cu toate acesta, nu este un browser perfect, având mici nereguli.

Nu este întocmai o vulnerabilitate dacă stăm să analizăm ramurile acestui cuvânt, întrucât nu pune în pericol cu nimic informaţiile utilizatorilor. Bugul, dacă pot să îi spun aşa, descoperit în Chrome are intenţia de aţi închide browserul indiferent de platforma pe care l-ați rula. Este foarte simplu de folosit şi poate fi abuziv pentru cei ce doresc să le facă altora rău, întrucât aceştia nu trebuie decât să introducă un şir de caractere, care ulterior îţi vor închide întreaga activitate în browser prin intermediul unui crash. Bugul a fost descoperit de către Andrid Atteka, un expert în securitate informatică din Lithuania. Prin adăugarea unui url cu terminaţia %%30%30 browser-ul vostru o va lua razna şi se va închide instant. Ca un exemplu mai concret ”www.url.com/%%30%30”. Este suficient să treceţi cu mouseul peste acel link ca întreaga operaţie să se desfăşoare.

Singura problemă în cazul acestui bug ar putea fi întâlnită atunci când aveţi foarte mult de lucru iar proiectul vostru este în stadiul de dezvoltare pe o platformă online. Nu vă faceţi griji, Atekka a avut grijă să raporteze bugul către dezvoltatorii Chrome, iar conform rezultatelor se pare că ar fi fost rezolvat pe platforma open-source, urmând mai apoi ca peste câteva săptămâni să fie integrat prin intermediul unui update.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.