Un filmuleț devenit viral pe internet ne prezintă reacţia unui câine atunci când se întâlneşte pentru prima dată cu robotul Spot

0
673

Dezvoltatorii de la Google au în plan o grămadă de proiecte, având ingineri calificaţi în toate domeniile. Începând de la programare software şi până la construirea unor maşinării robotizate, Google se descurcă să realizeze aproape orice în materie de tehnologie. Unul dintre cele mai importante proiecte fiind Alpha Dog, sau mai bine spus câinele robot, care reuşeşte să uimească prin echilibru şi performanţă.

Recent armata SUA a aprobat folosirea robotului Alpha Dog a celor de la Google cât şi a robotului Spot realizat de Boston Dynamics pentru scopuri militare. Acestea fiind doar două exemple ce pot ajuta armata în scopuri de apărare, având în spate şi alte modele de care se folosesc pentru a asigura un echilibru între puterea umană şi cea a maşinăriilor electrice.
Între timp, robotul Spot a devenit viral pe internet printr-un clip foarte amuzant, în care un câine se întâlneşte pentru prima dată cu sosia sa robot.

Dezvoltatorii au ales să facă acest experiment pentru a vedea reacţia câinelui la prima întâlnire cu o maşinărie ce încearcă să îi copieze mişcările. Spre surprinderea tuturor, câinele a început să latre şi să se pună în poziţie de apărare. Însă toată această întâlnire dintre câine şi robot nu a făcut nimic altceva decât să scoată pe internet un clip video extrem de interesant şi amuzant.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.