Ochii biologici vor fi înlocuiţi cu ochii sintetici

0
506

Compania italiană, MHOX,  se dovedeşte a fi destul de încrezătoare în forţele proprii, oferind umanităţii şansa de a înlocui un organ foarte complex al corpului, ochiul.

Tratăm acest subiect asemenea unui film SF care a rulat în cinema cu mult timp în urmă. În acest flux continuu de informaţii nimic nu este neobişnuit şi de afirmaţii identice ne lovim la orice pas. Singurul motiv care conferă încrederea necesară reuşitei este acela al rezultatelor satisfăcătoare de-a lungul anilor. Cum timpul are întotdeauna obiecţii, avem de aşteptat aproximativ 12 ani până când o operaţie de acest gen va fi posibilă.

Stările de oboseală, anxietate şi în cel mai neprielnic caz, problemele de sănătate, înfăţişează o parte din catastrofele native. Realizând o proiecţie existenţială putem susţine că aceste calamităţi vor fi date uitării dacă startupul MHOX îşi va îndeplini cu succes „misiunea”. Nu doar compania ci şi o bună parte a populaţiei visează la un viitor în care oamenii sunt dispuşi să renunţe la ochii nativi pentru unii sintetici.

După cum spuneam, motivul ce întăreşte această perspectivă şi o trece relativ de pragul imaginaţiei este multitudinea de progrese în domeniile bioimprimării si biohackingului. Conceptul este denumit Enhance Your Eye, ca derivat folosindu-se EYE. O bioimprimantă 3D va utiliza un ac special pentru a aranja celulele în structuri complexe şi va conduce la crearea ochilor sintetici. Bioimprimantele elaborează în prezent diferite organe cum ar fi urechi sau rinichi, ochiul uman fiind echivalent cu „imposibil”.

Dacă avem gadget-uri pentru funcţii individuale de ce să nu ne bucurăm şi de trei modele diferite de ochi sintetici? Modelul Heal ar funcţiona identic cu ochiul uman, înlocuind desigur organul afectat. Cel de-al doilea model, Enhance, ar putea îmbunătăţi parametrii vizuali şi ar avea posibilitatea utilizării unor filtre similare celor de pe Instagram. Al treilea model, Advance, ar fi capabil să înregistreze tot ce vede persoana, dar și să se conecteze la Internet pentru a distribui imaginile.

04_mhox_eye-800x573

Toate cele menţionate sunt posibile doar în cazul în care o persoană renunţă la ochii biologici in favoarea celor sintetici şi îşi implantează astfel o retină artificială ce face posibilă conexiunea creier-ochi sintetici. În concluzie, globul ocular ar putea fi schimbat cu mare uşurinţă. Dacă într-adevăr planul producătorilor este demn de aplauze, EYE va intra pe piaţă în anul 2027.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.