Premiul naţional la cea mai mare competiţie de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, a fost câştigat de Cristina Venedict

0
418

Fotografa Cristina Venedict (34 de ani), din Botoşani, a câştigat premiul ”România National Award”, în cadrul celei mai importante competiţii de fotografie din lume, ”Sony World Photography Awards”.

Lucrarea câştigătoare cu numele ”În profunzime”, a fost desemnată cea mai bună fotografie realizată de un artist român, din cele zece categorii Open ale competiţiei şi va fi expusă în perioada 22 aprilie – 8 mai a.c. la Somerset House, Londra, în cadrul expoziţiei ”Sony World Photography Awards 2016”. Pe lângă expunerea fotografiei în cadrul expoziţiei, câştigătoarea a fost recompensată cu un echipament Sony ILCE-7M2K. Expoziţia va mai cuprinde fotografiile câştigătoare şi finaliste din cadrul competiţiilor Professional, Open şi Youth precum şi prima expoziţie europeană a duo-ului format din artiştii RongRong & inri (China/Japonia).

Fotografia câştigătoare, ”În profunzime”, este portretul unei tinere actriţe, realizat în studioul Cristinei Venedict.

Modelul din fotografie este o actriță tânără, numele ei este Ada Lupu. Fotografia a fost făcută în atelierul meu, la 14 aprilie 2015, în Botoșani, România.
Modelul din fotografie este o actriță tânără, numele ei este Ada Lupu. Fotografia a fost făcută în atelierul meu, la 14 aprilie 2015, în Botoșani, România.

„Este o onoare să mă regăsesc pe aceeaşi listă cu atâţia artişti uimitori! Este incredibil… Câştigarea acestui premiu mă motivează să creez lucrări mai frumoase şi să mă dezvolt ca artist fotograf”, a declarat Cristina Venedict.

Pe următoarele locuri în cursa pentru premiul ”Romania National Award” s-au clasat:

  • Locul 2 – Laurian Ghinițoiu cu fotografia ”UK Leaks”
  • Locul 3 – Lulian Mărgelatu cu fotografia ”Siluetă”

Programul ”National Awards” recunoaşte şi premiază cea mai bună fotografie realizată de un fotograf local şi se desfăşoară în 60 de ţări din întreagă lume, adresându-se tuturor categoriilor de fotografi.

Toate fotografiile câștigătoare sunt disponibile la www.worldphoto.org.

”Sony World Photography Awards” premiază şi recunoaşte cele mai bune fotografii contemporane din lume, realizate în ultimul an. SWPA se adresează tuturor categoriilor de fotografi şi include patru competiţii distincte: Professional; Open; Youth şi Student.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.