În cadrul Huawei Consumer Business Group s-a discutat despre noua  tehnologie GPU Turbo, o tehnologie realizată în totalitate de la 0 ce are menirea de a ajuta la o mai bună procesare grafică astfel încât utilizatorul să beneficieze de un FPS constant cât și de o bună funcționalitate a jocurilor video pe dispozitivele mobile. Compania și-a luat angajamentul prin restructurarea modului de procesare grafică la un alt nivel în a inova și a le oferi  tuturor utilizatorilor un mediu de joacă cât mai complex și plăcut.

Inspirația celor de la Huawei a venit odată cu design-ul unui turbocompresor integrat într-o mașină, ce are ca mod de funcționare un piston care la rândul său poate alimenta motorul de combustie cu aer suplimentar, astfel încât să se sporească capacitatea și puterea mașinii fără a se introduce costuri suplimentare. Pe acest concept s-au bazat și cei de la Huawei, până și numele tehnologiei GPU Turbo este inspirat din turbompresoarele automobilelor.

Performanța grafică devine un element-cheie al dispozitivelor mobile, fiind vitală în cazul unei game largi de aplicații, în special când vine vorba de jocuri”, a declarat Ryan Lui, AVP, Software Marketing, Huawei Consumer Business Group. “Jocurile pe dispozitivele mobile trebuie rulate pe o platformă care necesită de cele mai multe ori inovații, utilizatorii dorindu-și jocuri mai complexe, mai frumoase și mai exigențe din punct de vedere grafic. GPU Turbo este capabil să genereze experiențe de gaming de ultimă generație, valorificând totodată potențialul și altor aplicații, precum Realitatea Augmentată și Realitatea Virtuală, eficiente din punct de vedere energetic, necesare pentru cumpărături, învățare și distracție”, a completat acesta.

Citeşte şi...

Prima dronă doborâtă abuziv de un vecin a dat câștig de cauză proprietarului

Drona a devenit o prezență obișnuită atât în peisajul zonelor rurale, cât și a aglomerărilor urbane de pe teritoriul Statelor Unite. De la utilizarea lor...

Totodată dezvoltatorii din cadrul companiei Huawei sunt de acord cu faptul că la momentul de față unitățile de procesare video pentru terminalele mobile nu sunt suficient de evoluate că să țină pasul cu aplicațiile ce apar pe piață, multe dintre ele solicitând o utilizare mai intensă din partea nucleului grafic iar aici putem include inclusiv cel mai mare consumator de procesare grafică, respectiv Realitatea Virtuală .

Noua tehnologie va fi integrată prin intermediul unui update EMUI pe o gamă largă de dispozitive ale companiei, practic va fi doar un update de soft prin care GPU Turbo va reușit să accelereze performanțele și să optimizeze în același timp resursele din telefon pentru a oferi cea mai bună experiență de gameplay. Tehnologia va fi disponibilă începând cu luna August a acestui an iar primele modele ce vor dispune de acest accelerator grafic vor fi Huawei Mate 10 și  modelele din seria P20.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentații Huawei, GPU Turbo ar trebui să sporească performanța grafică cu până la 60% timp în care consumul de energie se va reduce cu până la 30%, atingând astfel standarde extrem de ridicate pe care nici o altă companie nu a reușit vreodată. GPU Turbo vine pe piață în cel mai critic moment pentru jocurile video, la momentul de față fiind cea mai mare piață de dezvoltare pe acest segment, telefoanele reușind chiar să acapareze tot ceea ce înseamnă dezvoltare de jocuri video la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here