Realitatea Virtuală te poate face fotbalist celebru

0
785

Orice pasionat de fotbal s-a întrebat cel puțin o dată cum e să fii un fotbalist foarte bun și celebru precum Messi, Ronaldo, Ribery, Bale, Rooney, Benzema sau Ozil. Dacă credeați că cel mai ușor mod de a găsi răspunsul este prin a întreba pe înșiși fotbaliștii respectivi, tehnologia anului 2015 vine cu o nouă propunere care poate stârni interesul oricărui simpatizant al sportului-rege.

Folosind headset-ul Google Cardboard, celebra firmă Nike pășește glorios pe scena Realității Virtuale, oferind șansa microbiștilor de a fi puși în pielea unui fotbalist celebru și de a-și ajuta ceilalți 10 coechipieri în drumul către câștigarea meciului. Nu are niciun fel de importantă dacă ești cel mai slab la fotbal dintre vecinii de bloc, dacă n-ai mai practicat acest sport de mulți ani sau dacă ești nesigur în privința regulii offside-ului. Prin Realitatea Virtuală visele devin realitate, poți înfrunta și dribla adversari din echipe mari poate mai bine decât o fac „variantele originale” ale fotbaliștilor pe care îi imiți.

A fost lansat și un video prin care puteți obține o mostră din ceea ce au pregătit cei de la Nike în domeniul Realității Virtuale:

Filmarea poate fi admirată la calitatea 4K de pe computer și puteți folosi funcția care permite vizionarea la 360 de grade, dar nici opțiunea vizionării de pe un smartphone nu e de neglijat.

Dacă momentan prin tehnologia Realității Virtuale putem intra doar în „rolul Neymar”, nu văd de ce în viitorul apropiat nu am avea posibilitatea de a simula și alți fotbaliști celebri. Cum „decarul” echipei naționale a Braziliei nu a condus-o pe aceasta către un turneu final reușit anul trecut, cred că adăugarea unor fotbaliști mai în vogă precum James Rodriguez, Thomas Muller, Manuel Neuer sau Angel Di Maria ar fi mai mult decât bine venită. Și de ce nu, cred că și introducerea unor aspecte extra-sportive din viețile fotbaliștilor ar fi de bun augur.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.