Rollercoaster-ul ce ne va permite să explorăm Universul prin Realitate Virtuală

0
379

Cu siguranță că majoritatea oamenilor și-au dorit în copilărie să fie astronauți pentru a explora cât mai mult Universul, iar rollercoaster-ul Galactica încearcă să transforme acest vis în realitate. Conectați la headset-ul Gear VR creat de Samsung și cuplați la unul din scaunele rollercoaster-ului, pasionații de Realitate Virtuală pot avea parte de o simulare a unei călătorii spațiale fascinante.

Se pare că Realitatea Virtuală continuă să fie un domeniu foarte vizat în acest an pentru iubitorii de tehnologie. Galactica a reprezentat ideea celor de la Alton Towers din Regatul Unit și nu mai avem mult de așteptat până la marea inaugurare: până la sfârșitul acestei luni ne putem procura bilet pentru a explora Universul cu ajutorul Realității Virtuale. Norocoșii care au avut parte de o scurtă experiență la bordul rollercoaster-ului au fost jurnaliștii Techradar, care au dorit să împărtășească online cele trăite.

Rollercoaster-ul Galactica reprezintă rodul muncii a 2 ani, are o lungime de aproape 1 km, mai exact 840 metri și cei care se vor afla la bordul său vor experimenta viteza de 75, 6 km/h, presiunea de 3, 5 G și căderi bruște de 20 metri, toate prin a fi conectați la headset-ul Gear VR creat de Samsung. De partea privind simularea virtuală a realității s-a ocupat Simon Reveley, director al Figment Productions, care a realizat o serie de filmulețe ce simulează călătorii spațiale, iar fiecare pasager al rollercoaster-ului o poate alege pe cea dorită. Putem spera așadar cu șanse reale că în timpul călătoriei cu Galactica vom avea iluzia că luăm parte la cele mai recente realizări astronomice din lumea reală, precum observarea de la o distanță foarte mică a planetei Pluto, observarea solului marțian sau survolarea prin craterele Lunii.

Va fi cu siguranță așadar o primăvară a anului 2016 entuziasmantă pentru pasionații de tehnologie, inaugurarea primului rollercoaster dedicat Realității Virtuale fiind doar una din viitoarele realizări ce ne vor încânta.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.