Samsung a investit 14 miliarde de dolari in productia de cipuri semiconductoare !

0
473

Samsung a investit o suma de bani colosală în producearea a unor cipuri denumite Samsung Semiconductor Valley.

Compania investeşte 14.260.000.000 dolari în proiect, cei mai mulţi bani cheltuiţi vreodată pe o singură linie de producţie de cipuri semiconductoare, potrivit unui raport de la ET News.

Locaţia în care se produc aceste cipuri se numeşte Pyeongtaek, oraş situat în Coreea de Sud. Aceştia intenţionează să deschidă mai multe sucursale până în 2017. În prezent, este posibil că Samsung să dovedească prin intermediul plăcuţei DRAM de circa 10 nanometri, viteză cu care se pot mişcă noile gadgeturi.

Samsung Semiconductor Valley va fi de marimea a aproximativ 400 terenuri de fotbal, sau aproape la fel de mare că şi două fabrici de cipuri semiconductoare Samsung alăturate. Deşi nu s-au dat detalii, proiectul va oferi o multitudine de noi locuri de muncă în regiune.

Gigantul sud-coreean a întârziat cu mediul de afaceri pe ramura de smartphone-uri fiind dator precum alte companii cum ar fi Huawei şi Xiaomi care operează la marje mici.

În prezent, Samsung se afla pe locul 2 ca fiind un mare producător de cipuri semiconductoare din lume (Intel stă în partea de sus a muntelui).

Nouă investiţie nu va putea schimbă ordinea dar, multe alte companii care aduc pe piaţă smarphone-uri de top se bazează pe cipuri semiconductoare Samsung pentru alimentarea dispozitivele lor.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.