Samsung a prezentat noile ecrane OLED transparente

0
686

Majoritatea serialelor și filmelor cu subiecte SF au avut aceeași abordare a modului cum ar putea arăta tehnologia viitorului și anume touchscreen-uri gigantice transparente. Nu mi-am putut explica niciodată de ce nu s-a căutat măcar un singur alt concept diferit al a look-ului virtualei tehnologii din viitor.

Iată că nici n-am apucat să aflu răspunsul la această întrebare, că cei de la Samsung au prezentat ieri la Hong Kong ultima lor creație în materie de ecrane OLED, irealele ecrane transparente, reflectorizante asemenenea oglinzilor. Pot spune că urmărind prezentarea celor de la Samsung am încercat senzația că urmăresc unul din filmele SF ce se petrec undeva, într-un viitor îndepărtat.

Incă de anul trecut Samsung a lăsat deoparte producția televizoarelor obișnuite, de consum, în favoarea tehnologiei Quantum Dot LCD, chiar dacă această tehnologie pare a fi destinată mai mult uzului comercial, fiind perfectă pentru aplicații de vânzare cu amănuntul datorită unei imagini scoase parcă dintr-un mall al viitorului.

2

Noile ecrane transparente au integrată tehnologia Intel Real sense care permite utilizatorilor să controleze interfețele ecranelor mai mult cu ajutorul gesturilor decât prin metodele tradiționale de atingere tactilă. Combinând acest tip de control se pot obține modelele transparente sau tip oglindă, existând o mulțime de aplicații posibile dar Samsung se concentrează în prezent pe crearea unei experiențe vizuale mult mai interactive a consumatorului.

Tehnologia augmentată oferă cumpărătorilor posibilitatea de a vedea cum arată îmbrăcați în hainele dorite, fără a le proba. Simpla plimbare prin magazin va fi nostimă și utilă în același timp, privind în oglindă te vei putea admira într-un tricou diferit decât cel pe care-l porți.

Cu siguranță cea mai mare parte a sexului frumos va deveni dependentă de noile ecrane transparente, singura limită de a proba virtual mii de articole de îmbrăcăminte fiind cea a timpului ce-l poți aloca acestei activități. Mai ales că ai posibilitatea de a încerca și anumite coafuri sau tunsori așa că timpul nu va fi niciodată de ajuns.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.