Samsung vrea ca tu să încetezi să-ți mai verifici telefonul când ești pe motocicletă

0
390

Deși unii ar spune că companiile producătoare de smartphone-uri au tot interesul să ne folosim cât mai mult de micile gadget-uri, acum avem dovada că cel puțin celor de la Samsung le pasă foarte mult și de siguranța clienților săi. Multe persoane sunt implicate în accidente rutiere atunci când se plimbă cu motocicletele și în același timp își verifică telefonul, iar arhicunoscuta firmă coreeană a venit cu o soluție, una care nu implică nici descotorosirea de telefon și nici de vehicul.

Smart Windshield este alternativa oferită de cei de la Samsung, un parbriz inteligent creat mai exact de Edo Mossi în parteneriat cu Leo Burnett, care odată amplasat pe motocicletă e menit de a face utilizatorul să-și mențină atenția asupra traficului chiar și atunci când îi țiuie telefonul.

Smart Windshield este rezultatul unui concept foarte simplu ce poate rezolva pentru totodeauna problema celor neatenți la trafic din cauza telefoanelor și cu siguranță că ar elimina mare parte din accidentele rutiere care se petrec. Parbrizul se va conecta cu smartphone-ul printr-o aplicație și prin conexiunea Wi-Fi pentru a-i furniza utilizatorului informații despre drumul ce trebuie parcurs și îl va atenționa când cineva îi trimite SMS, mesaje prin Facebook, mail sau îl apelează.

Iată că după parteneriatul făcut cu de GRISOGONO pentru crearea smartwatch-ului de lux, cei de la Samsung au în continuare planuri inovative pentru viitor, iar faptul că firma coreeană a ales persoane din Italia să participe în proiectul Smart Windshield nu e deloc întâmplător: nu mai puțin de un sfert din accidentele rutiere din „cizmă” în care sunt implicate motociclete conduse de tineri sunt cauzate de folosirea telefoanelor când nu trebuie.

Așteptăm cu interes noi informații despre parbrizul inteligent al celor de la Samsung, întrucât nu s-a anunțat momentan vreo dată de lansare sau un preț aferent.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.